Statutul parlamentarilor, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, la vot final joi

Birourile Permanente ale celor două Camere au stabilit, joi dimineaţă, ca în şedinţa Parlamentului să se discute cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi să se dea votul final la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat.

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 08:44
Statutul parlamentarilor, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, la vot final joi

Senatorul PSD Miron Mitrea a făcut aceste precizări, după şedinţa conducerilor Camerelor.

Discutăm astăzi scrisoarea preşedintelui privind Statutul, va intra în discuţie, comisia de Statut a făcut raportul, terminăm bugetul de stat cât mai avem, jumătate de oră de lucrat la el, bugetul de asigurări sociale şi dăm voturile. Şi câteva din comisiile de prietenie pentru că sunt foarte multe delegaţiile permanente care au fost finalizate, vor fi şi ele votate astăzi. Plus ce a mai rămas de la Comisia SRI, cine nu a depus jurământul„, a spus Mitrea.

Deputaţii şi senatorii au finalizat, joi noaptea, în jurul orei 02.30, dezbaterea pe articole şi a anexelor la proiectul bugetului de stat pe anul 2013, cu excepţia anexei 7, aceasta urmând să fie analizată de plen în şedinţa din această dimineaţă.

Anexa 7 la proiectul bugetului de stat priveşte unele sume din taxa pe valoarea adăugată repartizate pe judeţe, reluarea acesteia în discuţie urmând să aibă loc la solicitarea senatorului PSD Gabriela Creţu.

Comisia de Statut a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, înregistrându-se un vot „împotrivă” şi o abţinere, raportul la cererea de reaxaminare a Statutului parlamentarilor, în care sunt însuşite modificările solicitate de şeful statului, Traian Băsescu, potrivit preşedintelui comisiei.