Droguri pe bandă rulantă livrate către tinerii de la un festival muzical din România. Poliția a destructurat „focarul”

În ultimii ani, festivalurile muzicale din România s-au dovedit a fi locurile perfecte pentru traficanții de droguri și tinerii naivi. Povestea s-a repetat zilele acestea, la munte.

20 iun. 2022, 19:05
Droguri pe bandă rulantă livrate către tinerii de la un festival muzical din România. Poliția a destructurat „focarul”

După SAGA, polițiștii au identificat încă un „focar” cu petrecăreți drogați. Agenții au intervenit la două festivaluri, organizate weekendul trecut în Prahova, de unde au confiscat mai multe substanțe interzise.

Evenimentele muzicale s-au desfășurat în stațiunea Azuga și în comuna Teișani. În urma unor ample controale s-au depistat inclusiv șoferi drogați. În trafic au fost efectuate 50 de testări. Nouă dintre șoferi se aflau sub influența substanțelor interzise. În plus, au fost aplicate amenzi de peste 250.000 de lei.

 

Cifrele dezastrului la festivalul muzical

 

În localitățile Azuga și Teișani, unde s-au desfășurat două festivaluri, polițiștii au ridicat 33 de permise și au retras 31 de certificate de înmatriculare.

Dintre cei care au luat parte la festivaluri, 23 de tineri au fost prinși cu droguri asupra lor, de la cocaină și până la ciuperci halucinogene.

În Azuga, 12 persoane au fost depistate cu droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, chiar în incinta de desfășurare a festivalului.

Intervențiile din teren au fost făcute cu ajutorul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, cel pentru Situații de Urgență, dar și în colaborare cu reprezentanții Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ploiești.

Holiday Mood este evenimentul în care au fost depistați o mulțime de tineri drogați, weekendul trecut.

 

Din ce în ce mai mulți tineri drogați, în România

 

Evenimentul s-a desfășurat la doar două săptămâni de SAGA, festival din București unde au murit mai mulți tineri, din cauza drogurilor.

Potrivit sociologului Gelu Duminică, drogurile sunt introduse cu acordul autorităților.

„Asta poate să ne spună doar autoritățile. Din punctul meu de vedere – și aici e doar o opinie bazată oarecum pe experiență – foarte mulți dintre traficanți erau în colaborare cu autoritățile, cu parte din autorități”, a declarat sociologul.