Cum au intrat traficanții de droguri la Saga Festival. Dezvăluiri de culise despre tinerii drogați și dealeri: „Au colaborat cu autoritățile”

Noi informații despre scandalul drogurilor de la festivalul Saga circulă pe surse. Din ce în ce mai multe voci susțin că substanțele „interzise" au fost introduse cu complicitatea autorităților. Printre cei care susțin acest punct de vedere se numără sociologul Gelu Duminică. 

06 iun. 2022, 19:49
Cum au intrat traficanții de droguri la Saga Festival. Dezvăluiri de culise despre tinerii drogați și dealeri: „Au colaborat cu autoritățile”

Zeci de persoane au ajuns în stare gravă la spital, în weekend, de la festivalul muzical Saga. Două persoane au murit în urma unor supradoze de droguri, iar trei tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Floreasca și la Sfântul Pantelimon, în șoc cardio-respirator, după ce au consumat substanțe ilegale.

Sociologul Gelu Duminică a oferit informații de culise, în urma evenimentului Saga, care s-a lăsat cu decese. Profesorul universitar susține că „foarte mulți dintre traficanți erau în colaborare cu parte din autorități”, informează EuropaFM.

„Asta poate să ne spună doar autoritățile. Din punctul meu de vedere – și aici e doar o opinie bazată oarecum pe experiență – foarte mulți dintre traficanți erau în colaborare cu autoritățile, cu parte din autorități”, a declarat sociologul.

Evenimentele cu tineri drogați, o chestiune comună în România

Consumul de droguri este o practică fecventă în cluburile din România. Din ce în ce mai mulți drogați participă la evenimentele de muzică electronică, susține Gelu Duminică.

„Înainte era alcool, acum este și drog. Face parte din lumea modernă, din păcate, dar aici rolul autorităților este de a controla cât de mult și de a educa cât de mult”, a mai punctat Duminică.

Organizatorul Saga Festival susține că este complet împotriva consumului de substanțe interzise, iar echipele de securitate au controlat în detaliu toți participanții la eveniment. În plus, Agenția Națională Antidrog a fost prezentă la Saga Festival cu puncte de informare pentru tineri.

În cele trei zile de eveniment, jandarmii din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au constatat 129 infracțiuni. 119 infracțiuni au fost pentru încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri – deținerea de droguri, în vederea consumului propriu, iar celelalte pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furt calificat.