Doliu în Ucraina. Un fost fotbalist al lui Dinamo Kiev a murit în război la doar 47 de ani

Sergiy Balanchuk, un fost fotbalist care a fost legitimat la formații precum Dinamo Kiev, Vorskla Poltava sau Maccabi Haifa, a murit în războiul din Ucraina.

10 iul. 2022, 22:45
Doliu în Ucraina. Un fost fotbalist al lui Dinamo Kiev a murit în război la doar 47 de ani

Balanciuk a murit sâmbătă, la doar 47 de ani, fiind ucis de artileria armatei ruse în bătălia care se duce în aceste zile pentru apărarea orașului Bahmut din regiunea Donețk.

El a evoluat pentru Dinamo Kiev, formație care în prezent este antrenată de românul Mircea Lucescu, în două perioade, 1992-1996 și 1998-1999. Fostul fotbalist și-a făcut junioratul la academia clubului din capitala Ucrainei, iar de-a lungul carierei profesioniste a mai evoluat pentru cluburi ca Maccabi Haifa, Vorskla Poltava sau Metalist Harkov.

În sezonul 1997-1998, el a cucerit, în tricoul lui Maccabi Haifa, Cupa Israelului, acesta fiind cel mai important trofeu din cariera sa, scrie Prosport.

După declanșarea războiului de către Vladimir Putin, Sergiy Balanchuk a ales să își apere țara, astfel că a plecat pe front. Din păcate, fostul fotbalist a decedat în cursul zilei de 9 iulie, în urma bombardamentelor puternice din regiunea Donețk.

Citeşte şi: Olena Zelenska, interviu pentru revista TIME: „Ce pot face copiii noştri, după ce au trecut prin experienţa teribilă a războiului? Ei nu sunt învăţaţi să urască”

Războiul din Ucraina a mai făcut victime în rândul sportivilor, primele chiar la câteva zile după declanșarea conflictului armat. Vitalii Sapylo (21 de ani), de la echipa de tineret a clubului Karpaty Lvov, și Dmytro Martynenko (25 de ani), de la FC Gostomel, și-au pierdut viața în urma atacurilor rușilor pe 1 martie. De asemenea, au mai fost uciși în conflictul din Ucraina un vicecampion mondial la kickboxing, Yevhen Zvonok, rugbistul Mikita Bobrov, un antrenor de la juniorii lui Șahtior Donețk și Yevhen Malyshev (20 de ani), fost component al reprezentativei de biatlon juniori a Ucrainei.

Citeşte şi: Bloc de locuinţe din Doneţk lovit de rachete ruseşti. Cel puţin 15 persoane au murit şi se caută supravieţuitori sub dărâmături VIDEO