Tragedie aviatică în Grecia! Un avion a luat foc și s-a prăbușit. Toate persoanele aflate la bord au murit

Tragedie în Grecia! Un avion cargo s-a prăbușit, sâmbătă seara, în apropierea oraşului Paleochori Kavalas din nordul Greciei.

17 iul. 2022, 09:09
Tragedie aviatică în Grecia! Un avion a luat foc și s-a prăbușit. Toate persoanele aflate la bord au murit

Aeronava de tip Antonov An-12 s-a prăbușit la scurt timp după ora 23:00, în zona dintre Antifilippou și Paleochori, în Eleftheroupoli, Kavala.

Potrivit surselor Serviciului de Aviație Civilă, pilotul a anunțat că aeronava are o defecțiune la motor și a cerut să aterizeze de urgență. Din păcate, nu a mai avut timp să ajungă la aeroport fiindcă un incendiu a izbucnit la unul dintre motoare, iar aeronava s-a prăbușit.

Conform informațiilor furnizate de presa elenă, pilotul transporta marfă din Serbia către Iordania. La bordul avionului s-ar fi aflat opt persoane, membri ai echipajului, iar în încărcătura aeronavei erau 12 tone de „marfă periculoasă”, fără a se specifica însă tipul acesteia.

Peste 15 pompieri cu şapte utilaje de stingere a incendiilor s-au îndreptat spre locul accidentului, dar nu s-au putut apropia prea mult de aeronava din cauza exploziilor.

Martorii au văzut avionul în flăcări și au auzit explozii. „La orele 22.45 am fost surprins de zgomotul unui motor de avion. Am ieşit afară şi am văzut un avion în flăcări”, a declarat Giorgos Archontopoulos la televiziunea publică ERT.

Citește și Durere fără margini în familia primarului doljean al cărui fiu a pierit în Grecia. Trupul neînsuflețit al lui Radu a fost adus acasă, zeci de prieteni, colegi și rude au venit să-și ia rămas bun

Citește și Detalii cutremurătoare despre românul înecat în Grecia. Și-a pierdut viața chiar înainte de nuntă, logodnica tânărului e sfâșiată de durere