O furtună solară va lovi Pământul. Avertismentul cercetătorilor americani

O furtună solară va lovi Pământul peste câteva zile, avertizează fizicianul Tamitha Skov, cunoscută sub numele de "femeia meteo spațială".

18 iul. 2022, 11:25
O furtună solară va lovi Pământul. Avertismentul cercetătorilor americani

O furtună solară va lovi Pământul în următoarele zile, susţine fizicianul Tamitha Skov într-o postare pe Twitter.

Citeşte şi: Şefa meteorologilor, Elena Mateescu, anunţă fenomene extreme: „Nu excludem COD ROŞU de caniculă”

„Lovitură directă! Un filament asemănător unui șarpe s-a lansat ca o mare furtună solară în timp ce se afla în zona de lovire a Pământului. NASA prezice impactul la începutul zilei de 19 iulie. Sunt posibile spectacole aurore puternice. Utilizatorii amatori de radio și GPS se așteaptă la întreruperi ale semnalului pe partea de noapte a Pământului”, a scris Tamitha Skov.

Citeşte şi: COD ROŞU de caniculă în Anglia. A fost decretată stare de urgenţă

 

Un val de aer tropical va sufoca România, „cupola de foc” face deja ravagii în Europa

Regiunile sud-vestice ale Europei sunt afectate în prezent de un val de căldură puternic, cu temperaturi maxime ce depășesc 45 de grade. În Portugalia este posibil să se fi înregistrat un nou record lunar de temperatură. În această săptămână, şi România va fi lovită de caniculă.

Meteorologii au anunțat că valul de aer tropical din Spania şi Anglia va ajunge și în țara noastră la mijlocul acestei săptămânii.

„Actualizarea estimărilor indică o probabilitate mare ca între 18 iulie şi 1 august, temperaturile medii să fie peste normele climatologice specifice perioadei, iar deficitul de apă din sol va face ca seceta să fie în extindere şi accentuare”, spune Elena Mateescu, directurul ANM.

„Avem o vreme în încălzire de la o zi la alta, 31 de grade marti, valoarea creşte la 33 de grade Celsius miercuri,  deja vom atinge pragul unei zile de caniculă joi, peste 37-38 de grade la umbra, o vreme caniculara spre finele saptamanii in toate zonele de câmpie si de podiș, temperatura la umbra  va fi chiar de 39 de grade si temperatura resimtita peste 40 grade. Este o perioada caniculara, valul se va intensifica din a doua parte a acestei saptamani si va fi prezent pana-n 25 iulie si pana la sfârşitul lunii iulie. Si nopțile vor fi tropicale. minimele se vor situa intre 18  şi 22-23 grade. Ceea ce este important, insufienta precipitaiilor in urmatoarele doua saptamani,fapt care va agrava starea de seceta prezenta in tara!, a mai spus directorul ANM în exclusivitate la Romania TV.