Valul 6 COVID-19 afectează tot mai mulţi copii. 26 de copii, majoritatea sub un an, internaţi la Grigore Alexandrescu. Situaţie îngrijorătoare şi la Timişoara

Un număr de 26 de copii diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, majoritatea cu vârsta sub un an, au transmis reprezentanţii unităţii medicale. Situaţia este îngrijorătoare şi la Timişoara. În Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș sunt internați, în acest moment, 38 de pacienți, dintre care doi sunt la ATI. 9 dintre pacienți sunt copii cu vârstele între 2 luni și 9 ani, a transmis conducerea spitalului.

26 iul. 2022, 13:23
Valul 6 COVID-19 afectează tot mai mulţi copii. 26 de copii, majoritatea sub un an, internaţi la Grigore Alexandrescu. Situaţie îngrijorătoare şi la Timişoara

26 de copii, majoritatea sub un 1 an, sunt internaţi cu COVID-19 în Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Din fericire, niciunul nu este intubat. În cazul celor mai mulţi dintre ei, simptomele sunt de febră, cu deshidratare, potrivit news.ro.

Zilnic, aproximativ 25 de cazuri suspecte de COVID-19 se prezintă la Unitatea de Primiri Ugenţe a spitalului, mai anunţă sursa citată.

Citeşte şi: Octavian Jurma: România va depăși pragul de 10.000 de cazuri noi pe zi chiar săptămâna aceasta

Situaţia este îngrijorătoare şi la Timişoara. În Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș sunt internați, în acest moment, 38 de pacienți, dintre care doi sunt în secția de Anestezie Terapie Intensivă. 9 dintre pacienți sunt copii cu vârstele între 2 luni și 9 ani.

„Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Și îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflați în zona roșie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toții au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate. Evident, se numără printre persoanele internate și pacienti de 30 și 40 de ani care au avut nevoie de suport de oxigen. Acest val 6 a venit puțin prea repede. Ne așteptam la o creștere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menține acest ritm, vom asista la o creștere accentuată a numărului de cazuri în zilele și săptămânile următoare, dar să sperăm că vom avea parte doar de forme ușoare, cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu. Masca de protecție și dezinfecția mâinilor continuă să fie în prim plan. De asemenea, autoizolarea este și ea esențială pentru a reduce creșterea numărului de cazuri de COVID 19. Trebuie să fim foarte atenți la simptome, să ținem în permanență legătura cu medicul de familie și, dacă este nevoie, să solicităm o evaluare intr-un centru specializat”, spune prof. dr. Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Citeşte şi: Andrei Baciu, avertisment despre valul şase al pandemiei. Restricţii şi un nou vaccin în România? „Virusul acesta nu va dispărea”

Principalele simptome ale COVID 19 sunt cefalee, dureri în gât, febră înaltă bruscă, fenomene digestive, greutate în respirație, stare de oboseală permanentă, tuse, febră musculară.