Ce se întâmplă când bagi pepenele roșu la frigider. Greșeala pe care o fac toți românii. Cercetătorii trag un semnal la alarmă

După ce cumpărăm pepene, cu toții avem obiceiul să îl băgăm la frigider pentru a se menține rece. Cei mai mulți români fac acest lucru. Cercetătorii, însă, au făcut descoperirea că nu e bine deloc să ții pepenele la frigider.
Alina Costache
27 iul. 2022, 13:42
Ce se întâmplă când bagi pepenele roșu la frigider. Greșeala pe care o fac toți românii. Cercetătorii trag un semnal la alarmă

Ce poate fi mai plăcut și răcoritor, în zilele caniculare de vară, decât să mâncăm o felie de pepene rece? Are un gust și o aromă deosebite și e printre cele mai consumate fructe în această perioadă. Însă tocmai faptul că e ținut la rece îl face să fie așa de gustos.

Potrivit cercetătorilor, păstrarea pepenilor la rece e un obicei care reduce coeficientul de nutriție. Cel puțin asta spune un studiu realizat USDA, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, care a concluzionat că pepenii verzi păstrați la temperatura camerei oferă mai mulți nutrienți decât cei refrigerați sau proaspăt culeși.

Atunci când ții pepenele la frigider, el continuă să producă niște nutrienți chiar și după ce este culesastfel că datul la frigider încetinește acest proces. Refrigerarea oprește procesul și în cazul altor fructe, nu numai la pepene.

La temperatura frigorifică, pepenele ar putea începe să se descopună într-o săptămână. Altfel, el rezistă între 14 – 21 de zile.

Experții în nutriție ne recomandă să consumăm pepenii cumpărați fără să-i mai băgăm la frigider. E bogat în nutrienți și are mai vitamina A și C, beta-caroten, licopen, fier, zinc și multe alte minerale.

Cum ar trebui consumat pepenele roșu ca să nu-și piardă beneficiile

Dacă ești mare fan al pepenelui și vrei să beneficiezi din plin de proprietățile sale, ar trebui să știi cum se consumă acest fruct. Un prim lucru pe care ar trebui să îl faci ar fi să consumi pepenele roșu pe stomacul gol și nu după masă, cum fac majoritatea românilor. Dacă mănânci acest fruct ca pe desert el va fermenta în stomac și va îngreuna digestia. Vei simți, de asemenea, o senzație de balonare și de disconfort abdominal.

Potrivit specialiștilor, ar trebui să consumi pepenele roșu cu cel puțin o jumătate de oră după masă sau pe stomacul gol. Nu ar trebui mâncat cu pâine, așa cum se obișnuiește, fiindcă acest lucru îți poate produce balonare, diaree și flatulență.

Mai mult, experții nu recomandă nici consumul pepenelui roșu înainte de culcare fiindcă are un conținut mare de zahăr ce îl va face să fermenteze în stomac. Așadar, persoanele care suferă de colon iritabil nu ar trebui să consume sub nicio formă acest fruct înainte de culcare.

Poți să consumi pepenele roșu tăiat în felii sau cuburi sau îl poți folosi pentru a îndulci salatele de fructe. Chiar și coaja poate fi folosită pentru a face o dulceață foarte bună.

Citește și Rețetă incredibilă: Șnițel de pepene roșu! Da, se prăjește în ulei! Da, este desert! Da, este delicios! Imaginile te vor convinge să îl încerci

DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă marea veste! Din 2024, vom cumpăra anvelope produse pe teritoriul nostru!
Spynews
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Bzi.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Fanatik.ro
Gara strategică din România care va fi modernizată. Investiția este una uriașă și reabilitarea ei a devenit o prioritate
Capital.ro
Te lasă fără bani în cont. Avertisment pentru milioane de șoferi cu card la bancă
Playtech.ro
Uluitor arată Sophia Loren acum, la 90 de ani. Apariție RARĂ, de SENZAȚIE în bikini! Dă clasă tuturor divelor
DailyBusiness
Alarma trasă de Boloș: Deficit bugetar în creștere, dar promisiuni de miliarde!
Adevarul
Unul dintre cei 50 de bărbați acuzați de violarea lui Gisele Pelicot se plânge că nu poate dormi, are coșmaruri și că soția l-a părăsit
wowbiz.ro
Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”
Spynews
O nouă decizie a magistraților în cazul accidentului din 2 Mai, provocat de Vlad Pascu! Tatăl lui Sebi vrea să îl întâlnească pe avocatul care i-a învinovățit fiul decedat
Spynews
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi ține companie fostului milionar, la azil: ”Îi face plăcere să…”
Evz.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
Fostul iubit al Mădălinei Ghenea a sărit în apărarea Simonei Halep! „E ciudat ce s-a întâmplat”
kanald.ro
Românii din Italia ar putea primi bonus de Crăciun de la statul italian. „Bonusul Befana” este dedicat familiilor aflate în situații vulnerabile
Cancan.ro
Gabriel Vasiliu va fi prezent la înmormântarea soției sale, ucisă în Olanda! A obținut o permisie de o zi
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se reintroduce oficial serviciul militar obligatoriu. Cine va fi chemat şi câte luni durează
StirileBZI
Când intră banii pe voucherele pentru alimente: Se acordă suma de 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot cu știrista care i-a luat locul fiicei lui Anghel Iordănescu
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...
substantial.ro
Cristian Diaconescu nu va negocia voturile în turul doi al alegerilor prezidențiale
MediaFlux
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Mărturisirile cutremurătoare ale unei studente a lui Alfred Bulai. Ce le-a povestit fata anchetatorilor