Proiect depus la Parlament. Partidul AUR solicită interzicerea producerii și a comercializării insectelor în România, în scop alimentar

Partidul AUR se opune introducerii insectelor în meniul românilor. „Omenirea este supusă unei manipulări oribile", a transmis formațiunea lui George Simion și a lui Claudiu Târziu.

14 sept. 2022, 21:12
Proiect depus la Parlament. Partidul AUR solicită interzicerea producerii și a comercializării insectelor în România, în scop alimentar

Proiectele de pe masa Ursulei von der Leyen au creat emoții în comunitatea europeană. Mai multe insecte au fost deja aprobate pentru consum în UE, în timp ce Bruxellesul atrage atenția că trebuie redus cât de mult posibil nivelul de poluare creat de vite.

România ar urma să se „blindeze”, pentru ca insectele să nu fie introduse în magazine, ca alternative „dezirabile” față de carnea de vită, porc și pui, din ce în ce mai scumpe. Astfel, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus, miercuri la Parlament, un proiect de lege cu privire la interzicerea utilizării insectelor în producţia de hrană pentru populaţia umană.

„În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente.

Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană”, se arată comunicatul de presă al AUR.

Proiectul de lege transmis, miercuri, Biroului permanent al Senatului îi are ca iniţiatori pe deputaţii George Simion, Lilian Scripnic, Sorin Muncaciu şi pe senatorul Claudiu-Richard Târziu.

 

George Simion și Petre Daea, împotriva introducerii insectelor în meniul românilor

 

În România, George Simion, liderul AUR, dar și ministrul Agriculturii de la PSD, Petre Daea, s-au exprimat împotriva introducerii insectelor în meniul românilor.

„Să mănânce ei gândaci! La nuntă vom mânca porc. Nu s-a semnat cu UE că trebuie să mâncăm gândaci, că trebuie să renunțăm la curentul electric și să ne implicăm în războiul din Ucraina (…)”, a declarat George Simion, pentru România TV, înainte de nuntă.