Ursula von der Leyen nu acceptă să fie criticată, din cauza crizei energetice. Oficialul german dă vina pe Putin

Ursula von der Leyen susține că directivele Comisiei Europene nu merită criticate de oficialii statelor membre UE. Miercuri, oficialul german a declarat că Vladimir Putin este vinovat pentru criza din energie. 

14 sept. 2022, 18:30
Ursula von der Leyen nu acceptă să fie criticată, din cauza crizei energetice. Oficialul german dă vina pe Putin

Reacția Ursulei von der Leyen a venit după ce Manon Aubry, membru al partidului Franța Nesupusă, a protestat față de povara facturilor uriașe din energie.

„Factura lui Gilles, care a constatat că energia sa electrică a crescut cu 113 euro pe lună şi nu ştie dacă va putea plăti încălzirea la iarnă, cea a lui Gregoire, cu 2.300 euro factura la gaz pentru şase luni, cea a Brigittei care se întreabă dacă va trebui să nu mai mănânce în această iarnă sau să nu mai aprindă lumina în această iarnă.

Sunt milioane de oameni în cazul lor. Această criză nu este doar rezultatul războiului teribil din Ucraina şi al şantajului odios făcut de Vladimir Putin, ea este şi produsul unui sistem economic ale cărui fisuri sunteţi astăzi obligată să le recunoaşteţi”, a declarat oficialul francez.

În replică, Ursula von der Leyen a reacționat nervos și a trimis-o pe Manon Aubry la Vladimir Putin cu facturile.

„Doamnă Aubry, facturile pe care ni le-aţi arătat, da, sunt ‘insuportabile’, este adevărat. Dar ştiţi ce? Trimiteţi aceste facturi la Moscova, acolo se află vinovatul!”, a declarat șefa Comisiei Europene.

 

Ursula von der Leyen a avertizat Europa: „Sancţiunile rămân în continuare!”

 

De asemenea, Ursula von der Leyen a mai avertizat că sancțiunile anti-Rusia, pentru a susține Ucraina, rămân valabile.

„Vreau să spun foarte clar: sancţiunile rămân în continuare. Este momentul să fim în continuare hotărâţi şi nu să facem concesii. Şi acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte susţinerea noastră financiară pentru Ucraina. Vom fi alături de ei pe termen lung”, a mai transmis Ursula von der Leyen.

 

Și Klaus Iohannis a dat vina pe Vladimir Putin

 

În mai, în actualul context inflaționist, și Klaus Iohannis a dat vina pe Vladimir Putin.

„Daţi-mi voie să răspund într-un cadru mai larg. Inflaţia e un factor şi am toată încrederea că Guvernul va lua măsurile care se impun. Dar haideţi să vedem de ce am ajuns aici, inflaţia, preţurile la energie, asta s-a întâmplat nu pentru că nu şi-a făcut cineva treaba.

Vor fi aceste probleme în plan global. Toate acestea au o singură cauză şi ea e războiul lui Putin împotriva Ucrainei”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre inflaţia record de 13,8% anunţată de INS.

Victor Ciutacu „a descusut” retorica Ursulei von der Leyen, cu privire la „criza energetică”. În opinia jurnalistului, haosul este provocat intenționat.