Prăjitură cu ciocolată fără făină, din doar cinci ingrediente. Secretul desertului irezistibil cu textură de bezea cremoasă

Bogată în ciocolată, această prăjitură cu miezul moale şi suprafaţa crocantă, nu conţine făină, pentru prepararea ei fiind necesare doar cinci ingrediente.

18 sept. 2022, 11:50

Această prăjitură cu ciocolată fără făină este, aşadar, sigură de consumat şi de către persoanele care au intoleranţă la gluten. Desertul se remarcă prin faptul că are două texturi: textura din interior este asemănătoare unei bezele cremoase, în timp ce textura de la exterior este crocantă.

Prăjitură cu ciocolată fără făină, ingrediente necesare

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • un vârf de cuţit de sare
  • 120 g unt nesărat, tăiat cubuleţe
  • 200 g ciocolată de menaj
  • 2 linguri de cacao cernută

Cum prepari delicioasa prăjitură cu ciocolată

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C și unge cu unt din belşug fundul și părțile laterale ale unei forme cu diametrul de 25-28 cm.

Pune untul și ciocolata într-un castron mare care poate fi introdus în cuptorul cu microunde și topește-le în cuptorul cu microunde la intervale de 30 de secunde. După 30 de secunde, amestecă bine compoziţia, apoi introdu-o în cuptor pentru alte 30 de secunde. Repetă până când compoziţia devine omogenă și cremoasă. Lasă crema să se răcească puţin.

Între timp, separă albușurile de gălbenușuri, punându-le în boluri separate.

Citeste si Prăjitura Mona, desertul cu blat pufos şi cremă din belşug, pe care-l mănânci cu ochii

Pune albuşurile în vasul robotului de bucătărie sau al mixerului şi mixează la viteză medie, crescând viteza gradual. Când albuşurile încep să devină spumă, adaugă treptat zahărul continuând să baţi, până când compoziţia devine cremoasă, dar nu foarte tare. Atenţie! Spuma obţinută trebuie să fie cremoasă, dar puțin moale, nu ţeapănă încât să nu cadă de pe braţul mixerului.

Adaugă gălbenuşurile în bolul cu ciocolată topită la microunde. Atenţie! Cele cinci gălbenuşuri trebuie adăugate pe râng, amestecând rapid după fiecare. Adaugă, apoi, cacaua cernută şi încorporeaz-o, amestecând bine.

Acum, încorporează albuşurile bătute spumă în două sau trei reprize, amestecând ușor în sus și în jos, pentru a te asigura că amestecul rămâne aerisit. Mai presus de toate, nu amesteca în exces. Transferă compoziţia în tavă și coace timp de 30-35 de minute.

După scurgerea timpului, scoate prăjitura din cuptor şi las-o să se răcească complet înainte de a o servi. O poţi servi ca atare sau poţi presăra cacao deasupra.

Citeste si Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere. Este un adevărat deliciu