Kadîrov anunţă, de ziua lui Putin, că mai trimite mercenari ceceni în Ucraina: „Îi vom elimina pe sataniști”

Vineri, în ziua în care președintele Rusiei, Vladimir Putin, a împlinit 70 de ani, în Groznîi, capitala republicii cecene, a avut loc o aliniere festivă la care au participat peste 20.000 de membri ai forțelor de apărare, de securitate și de ordine.

07 oct. 2022, 22:32
Kadîrov anunţă, de ziua lui Putin, că mai trimite mercenari ceceni în Ucraina: „Îi vom elimina pe sataniști”

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat vineri, 7 octombrie, că va mai trimite combatanți în Ucraina în zilele următoare, relatează TASS. Potrivit lui, în prezent luptă pe front aproximativ 10.000 de combatanți ceceni.

”Aproximativ 10.000 dintre fiii noștri curajoși luptă deja la graniță pe frontul din Ucraina. Regimente suplimentare vor pleca spre zona operațiunii speciale în zilele următoare. În fiecare zi, republica noastră primește voluntari care au încredere în instructorii noștri și doresc să se alăture rândurilor formațiunilor Akhmat”, a declarat liderul cecen.

Vladimir Putin împlineşte 70 de ani. Cum a fost viaţa „ţarului” care e pe cale să arunce lumea în haos, de la bătăile din curtea şcolii, la cariera KGB-istă

El nu a făcut public numărul mercenarilor care urmează să ajungă pe front. Aceasta este o manifestare a ”consolidării societății rusești la care au visat Akhmat-Khadzhi Kadîrov (primul șef al Republicii Cecene – n.red) și Vladimir Putin”, a subliniat actualul lider cecen.

El a mai acuzat Occidentul că a purtat un ”război informațional subversiv”, încercând să-i facă pe ruși să creadă că Republica Cecenă nu face parte din Rusia.

Indiferent de rezultatul operațiunii speciale, ”Rusia și noi îi vom elimina pe sataniști și pe Shaiṭanii (spirite rele în islam – n.red) vorbitori de limbă cecenă până la ultimul, în orice loc din lume”, a mai declarat Kadîrov.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, proaspăt devenit general, a anunțat ample ceremonii pentru aniversarea zilei de naștere a președintelui rus Vladimir Putin.

Pe modelul sovietic, evenimentele nu se vor rezuma doar la ziua de 7 octombrie, ci vor fi întinse de-a lungul întregii luni. Președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a menționat că pe 7 octombrie va fi inaugurat Centrul Olimpic de Judo „V. Putin”, precum și complexul multifuncțional Minutka.

Kadîrov a discutat cu membrii comitetului de orgenizare despre pregătirile pentru sărbătorirea Zilei Orașului, Zilei Învățătorului, Zilei Tineretului Cecen, precum și a celui mai important eveniment, care va avea loc pe 7 octombrie, aniversarea zilei de naștere a președintelui Vladimir Putin.

Totodată, potrivit lui Kadîrov, vor avea loc numeroase evenimente sportive în cinstea aniversării a 70 de ani a șefului statului rus.

Kadîrov l-a desemnat pe președintele Federației Ruse „patriotul numărul unu din țară”, subliniind că, de fapt, cu ajutorul unor evenimente de mare amploare, rușii vor putea demonstra tuturor inamicilor că își iubesc și își apreciază liderul.

Citeşte şi Dezvăluiri tulburătoare ale fostei partenere de viață a „bancherului lui Putin”: „Acţionează fără să aibă vreo strategie. Distruge doar pentru a-şi hrăni egoul”

Potrivit liderului cecen, nimeni nu își face „atâtea griji” pentru Cecenia la modul în care își face Vladimir Putin. Ultimul său discurs din timpul semnării acordurilor privind aderarea la Rusia a regiunilor Luhansk și Donețk, Herson și Zaporojie, întregul discurs al președintelui a fost literalmente „pătruns de dragoste, sentimente de mândrie pentru Patrie”.

Kadîrov a mai spus că republica va sărbători eroismul militarilor care se află în zona operațiunii militare speciale în Ucraina. Potrivit acestuia, repertoriul trebuie să includă compoziții, care să-i elogieze prin intermediul muzicii pe eroii noștri, despre vitejia, curajul, noblețea, spiritul și curajul lor.

Luni, Kadîrov a anunțat că este gata să-și trimită cei trei fii minori să lupte în cadrul războiului din Ucraina, în cele mai periculoase zone ale liniei frontului.