Poți slăbi printr-o singură mișcare. Trucul simplu și eficient pe care îl poți face oricând stând la birou

Poți slăbi printr-o singură mișcare! Trăim în secolul vitezei în care încercăm să facem cât mai multe lucruri într-o singură zi, iar deseori uităm de sănătatea noastră. Este foarte important să avem grijă corpul și de mintea noastră. Totuși petrecem mult timp la birou și de cele mai multe ori stăm mult pe scaun, iar acest lucru nu ne ajută deloc.

27 oct. 2022, 22:28
Poți slăbi printr-o singură mișcare. Trucul simplu și eficient pe care îl poți face oricând stând la birou

Poți slăbi printr-o singură mișcare! Trăim în secolul vitezei în care încercăm să facem cât mai multe lucruri într-o singură zi, iar deseori uităm de sănătatea noastră. Statul pe scaun pentru perioade lungi de timp poate încetini metabolismul și duce la excesul de grăsime corporală în jurul taliei. Din fericire specialiștii vin și cu o veste bună,  și asta pentru că un nou studiu a descoperit că un exercițiu cu efort redus, pe care îl poți face la birou, îți poate stimula metabolismul și poate arde grăsimile.

Poți slăbi printr-o singură mișcare, stând la birou

Cercetătoriii au descoperit că tot ce trebuie să faci pentru a arde grăsimea în timp ce stai la birou este să ridici călcâiul de pe sol în mod repetat. Descoperirile au fost făcute de cercetătorii de la Universitatea din Houston, care au descoperit că, ridicând în mod repetat călcâiele în sus și în jos, reglați nivelul zahărului din sânge mai eficient decât exercițiile fizice, pierderea în greutate și postul intermitent.

În podcastul Huberman Lab, neurologul Dr. Andrew Huberman a considerat studiul „foarte interesant”, în special pentru cei care nu au timp să facă exerciții.

 „Acest studiu s-a concentrat asupra modului în care oamenii care stau mult timp în timpul zilei și nu au posibilitatea sau multă mișcare fizică și poate nici măcar nu fac mișcare, își pot îmbunătăți metabolismul și utilizarea glucozei.Oamenii făceau continuu flotări soleus și s-au uitat la lucruri precum utilizarea glucozei din sânge… s-au uitat la metabolism și așa mai departe”, a spus acesta.

Tot ce trebuie să faci este să stai la birou cu picioarele așezate pe podea, apoi să ridici călcâiele, ținând degetele de la picioare pe pământ. Coborâți călcâiul și apoi repetațiAcest lucru este cunoscut și sub denumirea de flotări soleus – tălpile fiind mușchiul puternic din partea din spate a gambei.

Studiul a implicat 25 de bărbați și femei de diferite vârste, niveluri de fitness și IMC. Toți au făcut flotări ale solului timp de 270 de minute pe zi, inclusiv pauze între două etape.

S-a constatat că persoanele care au făcut flotările soleus  au văzut  „îmbunătățiri dramatice în reglarea zahărului din sânge și în metabolism, în ciuda faptului că soleusul reprezintă doar 1% din musculatura totală”, conform Dr Andrew.

Citește și: Mănâncă zilnic o mână de migdale, îți poate îmbunătăți sănătatea intestinală. Iată beneficiile uluitoare pe care la au

Citește și:Scandalos! Preţuri de groază la dovlecii decorativi de Halloween din pieţe! Cei mai mari ajung să coste şi 80 de lei!