Mănâncă zilnic o mână de migdale, îți poate îmbunătăți sănătatea intestinală. Iată beneficiile uluitoare pe care le au

O mână de migdale pe zi îți poate îmbunătăți considerabil sănătatea intestinală, spune un studiu efectuat recent.

27 oct. 2022, 20:51
Mănâncă zilnic o mână de migdale, îți poate îmbunătăți sănătatea intestinală. Iată beneficiile uluitoare pe care le au

Mănâncă zilnic o mâna de migdale, îți poate îmbunătăți sănătatea intestinală

Migdalele sunt foarte bune pentru sănătatea intestinală, explică oamenii de știință. Cercetările au arătat că dieta noastră occidentală standard, extrem de procesată, nu este favorabilă sănătății intestinale, care poate fi afectată nu doar de ceea ce mâncăm, ci și de modul în care mâncăm.

Dar a avea un intestin sănătos este vital. A fost asociat cu scăderea anxietății și un risc mai mic de diabet și inflamație.

De aceea, este important să consumăm alimente bogate în grăsimi, cum ar fi avocado, dar și bacterii sănătoase (din alimente precum iaurtul) și fibre, din fructe și legume.

Acum poți adăuga și migdalele pe lista ta de alimente zilnice pe care le consumi.

Studiul publicat în ‘American Journal of Clinical Nutrition’ luna trecută a concluzionat că o mână de migdale pe are grijă de sănătatea ta intestinală.

Acest lucru se datorează faptului că migdalele, care conțin lipide, fibre și polifenoli, cresc producția de butirat, un acid gras care favorizează sănătatea intestinală prin menținerea colonului integrat, îmbunătățind timpul de tranzit și susținând funcția imunitară.

Citește și Beneficii mai puţin cunoscute ale consumului de migdale. Ce efecte au aceste super-fructe oleaginoase asupra sănătăţii şi frumuseţii

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la King’s College din Londra și finanțat de California Almond Growers Council. Au fost implicați 87 de adulți sănătoși, care au consumat cantități mici de fibre și au gustat alimente procesate, precum ciocolata și chipsurile.

Au fost împărțiți în trei grupuri: unul și-a înlocuit gustările zilnice cu 56 de grame de migdale întregi, altul a mâncat 56 de grame de migdale măcinate, iar grupul de control a mâncat brioșe cu un anumit număr de calorii.

Cei care au mâncat migdale aveau un nivel mai mare de butirați în intestin și mai mult potasiu.

Ce alte beneficii au migdalele

  • Asigură buna funcţionare a inimii. 100 grame de migdale conţin 49,9 grame de grăsimi, din care 30,9 sunt mononesaturate. Acestea sunt grăsimi benefice, care favorizează scăderea colesterolului rău, astfel fiind protejat sistemul cardiovascular. În plus, graţie conţinutului bogat în magneziu şi în potasiu, aceste fructe delicioase menţin sănătatea vaselor de sânge, ajutând şi la reglarea tensiunii arteriale. Studiile arată că 45-50 de grame de migdale consumate zilnic reduc riscul dezvoltării afecţiunilor cardiovasculare;
  • Susţin funcţia cerebrală. Migdalele conţin riboflavină şi L-carnitină, substanţe care îmbunătăţesc activitatea creierului. Totodată, consumul de migdale reduce riscul de inflamaţie care ar putea conduce la apariţia afecţiunilor neurodegenerative precum demenţa şi boala Alzeimer;
  • Este recomandat în diabet datorită indicelui glicemic scăzut. Studiile arată că migdalele consumate la o singură masă pot reduce sarcina indicelui glicemic al întregii mese;
  • Asigură o digestie optimă. Consumul de migdale crude îmbunătăţeşte microflora intestinală, crescând concentraţia bacteriilor benefice. Totodată, fiind o sursă excelentă de fibre, migdalele previn constipaţia;
  • Favorizează slăbirea. Graţie grăsimilor sănătoase pe care le conţin, migdalele ajută la instalarea rapid a senzaţiei de saţietate şi astfel dispare nevoia de a consuma gustări nesănătoase.

Citește și Dieta miraculoasă. Cum să slăbeşti zece kilograme consumând cu preponderenţă un singur aliment