Bogdan Olteanu poate participa la majoratul fiicei sale în Oman. DNA s-a opus: „Nu este un motiv suficient să plece din ţară”

Bogdan Olteanu i-a convins pe judecătorii CAB să-l lase să plece din țară în Oman, în perioada 12-19 decembrie, acolo unde fiica lui își serbează majoratul. DNA s-a opus acestei decizii, considerând că "majoratul fiicei nu este suficient pentru a justifica plecarea acestuia, mai ales într-o țară cu care România nu are acord de extrădare".

17 nov. 2022, 08:20
Bogdan Olteanu poate participa la majoratul fiicei sale în Oman. DNA s-a opus: „Nu este un motiv suficient să plece din ţară”
Bogdan Olteanu poate participa la majoratul fiicei sale în Oman. DNA s-a opus

Bogdan Olteanu poate participa la majoratul fiicei sale în Oman. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi viceguvernator al BNR a primit „undă verde” de la Curtea de Apel București pentru a putea a părăsi țara pe finalul procesului în care cere revizuirea deciziei de condamnare la pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru trafic de influență în favoarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, scrie ziare.com.

Citeşte şi: Cum arată Bogdan Olteanu după ce a ieşit din închisoare. Anii de detenţie şi-au pus amprenta asupra fostului viceguvernator al BNR

Procurorul de ședință al DNA nu a fost de acord cu decizia Tribunalului Bucureşti din 31 octombrie 2022. „Din punctul nostru de vedere, acesta nu are un motiv suficient de serios pentru a părăsi țara. Majoratul fiicei nu este suficient pentru a justifica plecarea acestuia, mai ales într-o țară cu care România nu are acord de extrădare”, a declarat procurorul DNA, conform ziare.com.

La rîndul său, avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat: „Faptul că România nu are acord de extrădare cu Oman nu a fost nicio clipă un criteriu pentru alegerea acestei destinații. Bogdan Olteanu a avut disponibilitatea de a achita prejudiciul. S-a conformat benevol – indiferent cum vede el soluția de condamnare – și asta dovedește că este un om disciplinat și onest”.

La finalul şedinţei, instanţa a respins contestaţia DNA şi a păstrat decizia din 31 octombrie 2022, astfel că lui Bogdan Olteanu i s-a permis să părăsească țara în perioada 12-19 decembrie pentru a pleca în Oman.

Bogdan Olteanu a fost încarcerat pe 29 octombrie 2020, după ce a fost condamnat pentru că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a-l numi ca guvernator al Deltei Dunării pe Liviu Mihaiu. Pe 24 decembrie 2019, Tribunalul București l-a condamnat pe fostul viceguvernator al BNR la şapte ani pentru trafic de influență, pedeapsă scăzută la cinci ani de Curtea de Apel București pe 29 octombrie 2020. Pe 18 august 2022, Curtea de Apel București a decis să suspende executarea pedepsei de cinci ani de închisoare primită de Bogdan Olteanu, acesta fiind eliberat!