Cum arată Bogdan Olteanu după ce a ieşit din închisoare. Anii de detenţie şi-au pus amprenta asupra fostului viceguvernator al BNR

Anii pe care i-a petrecut după gratii şi-au pus amprenta asupra lui Bogdan Olteanu. Fostul viceguvernator al BNR a ieşit din închisoare pe 19 august, după aproape doi ani de detenţie.

17 sept. 2022, 23:15

Cum arată Bogdan Olteanu după ce a ieşit din închisoare. Fostul viceguvernator BNR și președinte al Camerei Deputaților fusese condamnat la cinci ani de detenţie în octombrie 2020, însă a fost eliberat după aproape doi ani.

Cum arată Bogdan Olteanu după ce a ieşit din închisoare. Este vizibil marcat de anii de detenţie

Citeşte şi Elena Udrea vrea înapoi cele 4,7 milioane de euro confiscate de stat. A atacat legea care reglementează măsurile asigurătorii la CCR

Fostul viceguvernator al BNR a fost surprins zilele trecute de pararazzi MediaFlux în cartierul Primăverii din Capitală, în timp ce mergea la stomatolog.

Deşi nu a fost niciodată un bărbat corpolent, acesta pare mult mai slab faţă de cum era înainte de a intra la închisoare. Olteanu purta un costum elegant, de culoarea vişinii putrede.

Reamintim că fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, în octombrie 2020, pentru trafic de influență. Procurorii l-au acuzat pe Olteanu că, în 2008, a primit mită, un milion de euro, de la afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu pentru a-i convinge pe membrii Guvernului să-l numească pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Tribunalul București a admis în principiu, vineri, 8 iulie 2022, o cerere de revizuire formulată de fostul viceguveernator BNR și a dispus suspendarea executării pedepsei acestuia până la soluționarea revizuirii.

„Admite in principiu cererea de revizuire formulata de petentul-condamnat Bogdan Olteanu. Dispune rejudecarea cauzei în fond și (…) stabileste în acest sens, termen pe 05.09.2002, ora.11.00, pentru care va fi citat petentul-condamnat și înștiințat aparatorul ales.

Suspendă executarea s.p. nr.1960/2019 din 24.12.2019 pronunțată de Tribunalul Bucuresti, def.prin d.p. nr.1129/A din 29.10.2020 a Curții de Apel București, Secția a -I-a Penală, pronuntate in dos. nr.20082/3/2017.

Dispune respectarea de către petentul-condamnat Bogdan Olteanu a urmatoarelor obligatii:

a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată instanta de judecata cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să nu părăsească limita teritoriala a Romaniei, decât cu încuviinţarea prealabilă a instantei de judecata;

d) să nu se apropie de numitii Eftime Ionut Adrian, Ifteni Ion,Turcan Octavian, Mihaiu Liviu Georgica, Enache Sorin, Teodorescu Gheorghe, Pasti Vladimir Sergiu, Ghergut Dan Ion, Zavaleche Cecilia, Cononov Paul, Popa Octavian Marius, Korodi Atilla, Motreanu Dan Stefan, Calin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, Vîntu Sorin Ovidiu, Buzelan Ionut Vasile, Baluta Aurelian si Pop Tudor Octavian, de membrii familiilor acestora, și să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;

Atrage atenţia petentului-condamnat că în caz de nerespectare a obligaţiilor impuse, măsura suspendarii executarii hotararii supuse revizuirii, se poate revoca și relua executarea pedepsei.

Definitiva în privința admiterii în principiu. Cu contestatie în 48 de ore de la comunicare în privința suspendarii executării hotărârii supuse revizuirii”, se arată în minuta deciziei.

Citeşte şi Preotul Visarion Alexa, reţinut de poliţie şi plasat apoi sub control judiciar după ce ar fi agresat sexual o femeie la spovedanie. Prima reacţie a BOR