Pensia pe care o are Florin Piersic după o carieră de 66 de ani. De necrezut ce sumă primește lunar

Florin Piersic este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la noi. Are 86 de ani și toată viața a petrecut-o pe scenă, acolo unde a încântat publicul.

13 dec. 2022, 12:46
Pensia pe care o are Florin Piersic după o carieră de 66 de ani. De necrezut ce sumă primește lunar

Florin Piersic a interpretat sute de roluri de-a lungul timpului, care au făcut deliciul spectatorilor. După ani de muncă, acum își culege răsplata.

Ce pensie are Florin Piersic. De necrezut ce sumă primește lunar

Îndrăgitul actor are o pensie de numai 2.000 de lei lunar, după o carieră de 66 de ani în teatrul românesc. Pe lângă aceasta, Florin Piersic mai are și  și o indemnizație lunară, de merit, în valoare de 2.700 de lei, bani pe care îi primește de la Uninea Teatrală din România.

Celebrul actor și-a lansat de curând o carte intitulată  „Viața este o poveste…” și cuprinde 250 de pagini. În carte, Florin Piersic a mărturisit, printre altele, că întotdeauna și-a dorit să joace rolul unui cowboy, iar rolul din „Haiducii lui Șaptecai” l-a propulsat în lumea cinematografiei românești.

Citește și : Florin Piersic a împlinit 86 de ani. Legendarul actor a părăsit România pentru Germania. Care este motivul VIDEO

„De călărit, călăream. Nu mă întrecea nimeni dintre actorii noștri, în afară de Colea Răutu sau Ernest Maftei. Aveam capul făcut baniță numai la gândul că aș putea juca un cowboy autohton, într-un film adevărat. Revăzând cele trei file, am zis de data asta cu voce tare: haiduc trebuie să joc! Trebuie să-mi cadă mie în brațe un viteaz din ăsta! Nu e cowboy, dar e tot ceva asemnător, doar că e român de-al meu. Dar cine mă cheamă pe mine să-l fac?. De ce n-am eu fața lui Jean Marais?, așa îmi ziceam. Ăla arăta de parcă zici că e călcat de tramvai. Și nici bine nu visam eu la toate astea, că într-o zi pe care n-am s-o uit și nici nu vreau s-o uit vreodată mă oprește Dinu Cocea pe un coridor la Buftea. Îmi zice: măi, Florinele, când erai puștan la Satu Mare și tac-tu era medic de boi, familia mea era vecină cu a voastră, iar eu eram îndrăgostit de surioara ta Lucica. Și o dată te-am luat în brațe și ai făcut pipi pe mine. Ce mai fac ai tăi? Tare aș vrea să-i văd”, sunt doar câteva dintre memoriile lui Florin Piersic.

Citește și : Florin Piersic Jr, mărturisiri neșiute din trecutul său: „Mă duceam să îmi mănânc salariul la păcănele. Era ca un drog”

Invitat la evenimentul de lansare al cărții, Dan Negru a avut doar cuvinte de laudă la adresa actorului.

„Mă bucur că mai tânărul meu prieten Florin e și în biblioteci de azi, nu doar pe ecrane. Știu cât de mult s-a implicat în carte, vorbeam uneori noaptea târziu la telefon si îmi spunea ca stă si scrie până spre dimineața”, a declarat Dan Negru pentru Impact.