Românii din Austria protestează în faţa sediului cancelariei lui Karl Nehammer. În ce dată este anunţat protestul

Creşte presiunea exercitată de români asupra autorităţilor Austriei, după veto-ul Vienei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, iar acţiunile de protest încep să depăşească graniţele ţării noastre.

16 dec. 2022, 18:21
Românii din Austria protestează în faţa sediului cancelariei lui Karl Nehammer. În ce dată este anunţat protestul

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) şi Cercul Cultural Romano Austriac Unirea vor organiza duminică, de la ora 13:00 o manifestaţie în faţa Guvernului Austriei, în semn de protest faţă de votul cancelarului Karl Nehammer împotriva intrării României în spaţiul Schengen.

„Prin votul negativ pentru intrarea României in spaţiul Schengen, Austria i-a jignit nu doar pe cei 20 de milioane de români din ţară, dar si pe cei peste 150 000 de români care locuiesc legal in Austria, contribuind la prosperitatea ţării. S-ar putea ca unele calcule făcute de Cancelarul Karl Nehammer, conform căroroa un astfel de vot i-ar aduce o mână de voturi la alegerile din ianuarie, să fie gresite, ţinând cont de faptul că i-a supărat profund si pe cei 50 000 de români de origine care au cetăţenie austriacă şi pe familiile lor care au drept de vot”, a declarat Daniel Tecu preşedintele FADERE.

Săptămâna trecută, în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne al UE, Austria a votat împotriva intrării României în spaţiul Schengen.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, acuzaţii incendiare la adresa Ungariei, după veto-ul Austriei pentru aderarea României la Schengen: „Se comportă ca şi cum imperiul austro-ungar s-ar putea reconstrui. Uitaţi-vă cum se face o maghiarizare forţată”

Mişcări de protest au avut loc şi la Bucureşti, cele mai multe fiind organizate de AUR. George Simion şi mai mulţi protestatari au ajuns joi în faţa PSD, pentru a le cere social-democraţilor să îşi retragă sprijinul pentru Klaus Iohannis şi organizarea de alegeri anticipate.

„Dacă nu ne bagă în seamă PSD-ul, confirmă că e de acord cu acest regim, Iohannis. Au fost luați la guvernare.

Iohannis este principalul vinovat pentru faptul că nu am intrat în Schengen. Klaus Iohannis a arătat că el a planificat neintrarea noastră în Schengen și că a fost complice cu Austria, Olanda, țările din UE care nu ne vor acolo.

Care e răspunsul lui Marcel Ciolacu și al PSD? PSD și PNL parcă susțin OMV, parcă-l susțin pe Iohannis și toată șleahta de aici”, a declarat George Simion, în exclusivitate pentru România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, scrisoare oficială pentru cancelarul austriac: „Românii sunt la fel de europeni ca austriecii! Împărtășim aceleași valori și aspirații”