Marcel Ciolacu, scrisoare oficială pentru cancelarul austriac: „Românii sunt la fel de europeni ca austriecii! Împărtășim aceleași valori și aspirații”

Marcel Ciolacu, liderul PSD și al Camerei Deputaților, i-a trimis o scrisoare cancelarului Austriei, Karl Nehammer, în contextul votului negativ acordat de austrieci pentru aderarea României la Schengen.

16 dec. 2022, 13:00
Marcel Ciolacu, scrisoare oficială pentru cancelarul austriac: „Românii sunt la fel de europeni ca austriecii! Împărtășim aceleași valori și aspirații”

Marcel Ciolacu i-a explicat cancelarului Austriei de ce românii merită să facă parte din Schengen la fel de mult ca austriecii.

„România și românii merită să facă parte din Schengen! Este ceea ce i-am transmis cancelarului austriac, Karl Nehammer, printr-o scrisoare oficială și prin intermediul presei austriece! L-am invitat în România să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului nostru.

Trebuie să vadă cum este să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă. Să vadă ce înseamnă sute de kilometri de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vadă cum România a găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vadă cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin Portul Constanța. Să vadă cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!

Citește și Ursula von der Leyen a lansat noi promisiuni României, cu privire la Spațiul Schengen: „Vom lucra neobosit”. Noul termen al oficialului de la Bruxelles

Domnule Cancelar, românii sunt la fel de europeni ca austriecii! Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece dezvoltă afaceri profitabile în România. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să beneficieze de solidaritatea europeană fiind tot mai integrată cu restul Europei.

Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la #Viena și pentru că România, și aliații săi din #NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. #Austria este sigură și datorită României, domnule Cancelar!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Citește și Olanda se ține tare. Vești proaste despre aderarea României la Schengen. Ce-și mai dorește premierul Mark Rutte