Sondaj INSCOP: PSD şi PNL sunt în cădere liberă! Care este singurul partid care a înregistrat o creştere la finalul anului 2022

Potrivit ultimului sondaj INSCOP al anului, atât cele două principale partide aflate la guvernare, PSD şi PNL, cât şi USR, au înregistrat scăderi ale scorurilor electorale, comparativ cu luna noiembrie.

22 dec. 2022, 14:18
Sondaj INSCOP: PSD şi PNL sunt în cădere liberă! Care este singurul partid care a înregistrat o creştere la finalul anului 2022

Sondajul INSCOP arată că AUR e singura formațiune politică ce a înregistrat o creștere în sondaje în luna decembrie față de noiembrie, potrivit datelor prezentate de Remus Ștefureac, directorul institutului de sondare.

Datele din decembrie au fost culese parțial înainte, parțial după momentul Schengen, mai precizează directorul INSCOP.

Intenția de vot în luna decembrie, potrivit datelor INSCOP:

– PSD – 31,5%

– PNL – 20,2%

– AUR – 18,1%

– USR – 10,9%

Sondaj INSCOP

”Evolutia in zig-zag a intentiei de vot pentru principalele partide parlamentare in ultimii 2 ani. Oscilatii numeroase pe masura multitudinii de crize suprapuse si succesive. Sinteza acestor evolutii ne arata ca 2023-2024 vor fi ani imprevizibili. De asemenea, coroborand aceste date cu altele mai de profunzime, cred ca la final, electoratul va premia munca serioasa/responsabilitatea si va taxa populismul/demagogia”, arată Ștefureac într-o scurtă analiză a datelor.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, în presa europeană. Îi cere lui Nehammer să anuleze decizia privind Schengen