Cum UMFLĂ Lidl preţurile produselor. Diferenţe uriaşe între preţul de la raft şi cel de la casă

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Nord Est Iași a acordat o amendă de 100.000 de lei unităţii Lidl din Neamţ.

12 ian. 2023, 14:26
Cum UMFLĂ Lidl preţurile produselor. Diferenţe uriaşe între preţul de la raft şi cel de la casă

O unitate a gigantului Lidl a fost prinsă că își înșela clienții. Protecția Consumatorilor i-a aplicat o amendă impresionantă. Mai precis, potrivit presei locale, magazinul Lidl de langă McDonald`s-ul din Piatra Neamț primit o amendă de 100.000 lei – peste 20.000 de euro –  de la Protectia Consumatorului Neamț.

Sanctiunea drastica a venit ca urmare a faptului că la magazinul respectiv, clienții erau înșelați/furați pe față, după ce li se încasa un pret mai mare la casă decât prețul afișat la raft, la anumite produse. Deocamdata nu se poate ști cu exactitate numărul clienților înșelați de lanțul de magazine din Germania, însă potrivit directorului OPC Neamț, Vlad Ciurea, „un număr mare de consumatori au fost afectați”, scrie tvneamt.ro.

Ce a transmis Protecția Consumatorilor:

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Nord Est Iași a desfășurat, prin intermediul CJPC Neamț, o acțiune de control la un magazin din lanțul deținut de LIDL Discount, din municipiul Piatra Neamt, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul acestei unități.

Produse la prețuri incredibil de mici la LIDL! Clienții vor da năvală în magazine

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPC Regiunea Nord Est Iași au aplicat următoarele sancțiuni:

    • amendă contravențională în valoare de 100.000 lei
    • măsura de încetare a practicii comerciale incorecte
    • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

Principale deficiențe constatate au fost:

– existența unei practici comerciale incorecte, constând în necomcordanțe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat.

– comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice.

Am sancționat drastic practica comercială incorectă a operatorului economic, referitoare la existența diferențelor între prețul produsului de la raft și cel de la casa de marcat, ținând cont de faptul că un număr mare de consumatori au fost afectați, aceștia fiind determinați, de fapt, să ia o decizie de achiziționare a unui produs, având la bază un preț de vânzare care nu era cel corect, alegere clar în defavoarea lor”, a spus Vlad Ciurea, comisar-șef adj CJPC Neamț.

Cine este omul care conduce lanţul de magazine Lidl, liderul comerţului alimentar din România

Se împlineşte aproximativ un an de când executivul italian Marco Giudici ocupă rolul de CEO al Lidl România.

Executivul nu era însă străin de piaţa locală nici înainte de acest rol: a lucrat anterior în România atât pentru Lidl, cât şi pentru A&D Pharma, unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul de retail şi distribuţie de medicamente.

S-a alăturat grupului Lidl în anul 2013, în Italia, dar a fost şi director naţional de achiziţii şi marketing şi membru al Consiliului de Conducere al Lidl România. Timp de un an, între 2019 şi 2020, a fost director comercial al A&D Pharma. Ulterior, şi-a continuat activitatea în cadrul sediului central al grupului Lidl, fiind responsabil pentru divizia de marketing, strategii promoţionale şi category management la nivel de grup. De altfel, şi pregătirea sa teoretică ţine de domeniul marketingului: a studiat marketingul şi economia la Università degli Studi di Parma, potrivit informaţiilor disponibile pe LinkedIn.