Alegeri 2024. Marcel Ciolacu anunţă că Ion Cristoiu ar putea candida din partea PSD la Cotroceni

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, în exclusivitatea la emisiunea modeartă de Victor Ciutacu la România TV, că România are nevoie de un preşedinte de stânga, care ar putes fi chiar un intelectual neînregimentat într-un partid.

17 ian. 2023, 09:25
Alegeri 2024. Marcel Ciolacu anunţă că Ion Cristoiu ar putea candida din partea PSD la Cotroceni
Marcel Ciolacu anunţă că Ion Cristoiu ar putea candida din partea PSD la Cotroceni

Marcel Ciolacu a declarat că el consideră că ţara noastră are nevoie de un preşedinte de stânga, iar PSD nu va veni neapărat cu un om politic, la alegerile prezidenţiale din 2024, însă va veni cu un intelectual, dând exemplu concret „Ion Cristoiu”.

„Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român”, a spus Marcel Ciolacu în exclusivitate la România TV, la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu.

El a adăugat că la următoarele alegeri prezidenţiale PSD nu va veni neapărat cu un om politic.

„Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege (candidatul la alegerile prezidenţiale – n.r.). Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a afirmat Ciolacu.

Cutremur provocat de Marcel Ciolacu pe scena politică. Cine ar putea fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale – EXCLUSIV
„Știți foarte bine că am anunțat în interiorul partidului și în spațiul public foarte clar că desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al României din partea PSD se va face cu totul altfel. Nu o să mai fie o decizie a unui număr mic de oameni. Întâi să mă hotărăsc dacă eu voi intra în această competiție. Cu certitudine cred că România are nevoie de un președinte de stânga. Un om care împărtășește principiile de stânga. E nevoie de o schimbare după 20 de ani pentru cel care va ocupa funcția de președinte al României. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa cea mai înaltă funcție din statul român. Când avem discuția de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. Poate că PSD de această dată nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual. De aceea am dat exemplul domnului Cristoiu”, a declarat Ciolacu la „Punctul Culminant”, de la România TV.

Ce se întâmplă cu rotația premierilor din mai 2023. Marcel Ciolacu: „Nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, dar dacă nu se respectă acordul, aceea ar fi direcția” – EXCLUSIV

 

Ion Cristoiu: „Președintele României va fi din afara partidelor politice”
Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta este de părere că în anul 2024, când vor fi alegerile, funcția de președinte o va avea cineva din afara partidelor politice.

Întrebat între cine crede că se va duce bătălia din 2024 pentru funcția de președinte, Ion Cristoiu a declarat că această funcție o va prelua cineva care este din afara partidelor politice.

„Este o modă. Am făcut multe experimente, iar acum trebuie să îl facem pe acesta, să luăm pe cineva care e din afară. Sigur că ceilalți vor avea candidați, se vor bate între ei. Pentru România, asta va însemna o nenorocire, pentru că nu poți să faci nimic dacă nu ai partid”, a declarat scriitorul.