TOATE băncile din Cipru se redeschid joi. Clienţii au limite de retragere de numerar

Toate băncile din Cipru, închise din 16 martie, pentru a evita fuga capitalurilor, se vor redeschide joi de la 12,00 la 18,00, ora locală, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Băncii Centrale cipriote.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 19:47
TOATE băncile din Cipru se redeschid joi. Clienţii au limite de retragere de numerar

Toate băncile din Cipru, închise din 16 martie, pentru a evita fuga capitalurilor, se vor redeschide joi de la 12,00 la 18,00, ora locală (10,00-16,00 GMT), a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Băncii Centrale cipriote, citată de AFP, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului cipriot de Finanţe a dat şi el asigurări că băncile din Cipru se vor redeschide, dar fără să indice programul.

Yiangos Demetriou, directul de Audit Intern al Băncii Centrale a precizat că populaţia care retragerile de numerar au limite. Astfel, deponenţii nu vor putea încasa cecuri, iar suma pe care o vor putea retrage este de maximum 300 de euro pe zi (383 de dolari), informează Reuters.

De asemenea, cardurile de credit vor putea fi folosite nelimitat doar în Cipru, iar în străinătate, limita maximă este de 5.000 de euro pe lună. Companiile, al rândul lor, vor putea scoate bani din bănci pentru plata salariilor şi a tranzacţiilor comerciale. Restricţiile vor dura cel puţin o săptămână, până când situaţia se va stabiliza, au mai informat autorităţile elene.