Mesaj emoționant al soției lui Mihai Șora după moartea filozofului: „Iubitule, ai fost fericire pură. Nu doar om frumos, ci Frumusețea însăși”

Mihai Șora s-a stins din viață la vârsta de 106 ani. Soția regretatului filozof e cea care a făcut anunțul trist.

25 feb. 2023, 20:39
Mesaj emoționant al soției lui Mihai Șora după moartea filozofului: „Iubitule, ai fost fericire pură. Nu doar om frumos, ci Frumusețea însăși”

Vestea trecerii în neființă a lui Mihai Șora a fost dată de soția filozofului, prin intermediul paginii de Facebook a acestuia.

„Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și pe care nu mulți pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima.

Încă nu știu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veșnic – nu numai în Rai, unde, negreșit, tu vei sta, ci și pe punctul acesta albastru, boțul de apă și humă care plutește în spațiu și pe care opt miliarde de alte făpturi omenești – dar niciuna ca tine – conviețuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori își sunt – unele, altora – sprijin.

E frig fără tine, iubitule.

Aziul”, a scris soția lui Mihai Șora pe pagina de Facebook a filozofului.

Citește și Filozoful Mihai Șora a murit astăzi, la 106 ani

Mihai Șora s-a născut pe 7 noiembrie 1916 în satul Ianova din județul Timiș. El a fost căsătorit de două ori și are trei copii din prima căsătorie. În 2014, la vârsta de 98 de ani, s-a recăsătorit cu scriitoarea Luiza Palanciuc-Șora.

Cine este Luiza Palanciuc, soția lui Mihai Șora

Luiza Palanciuc este soția lui Mihai Șora, în vârstă de 46 de ani. Cei doi s-au căsătorit în anul 2014 și au fost de nedespărțit. Deși între ei a existat o diferență de vârstă de 58 de ani, nu i-a afectat niciun moment, au avut o poveste de dragoste ca în filme.

Luiza Palanciuc-Șora este poetă, eseistă, dar și traducătoare și a apărut în viața filosofului în urmă cu opt ani de zile. Amintim că Mihai Șora a fost căsătorit cu regretata scriitoare, Mariana Șora, alături de care are și trei copii.

Mihai Șora îi transmitea deseori soției sale mesaje emoționante pe pagina sa de Facebook. ”Iubirea, în formele ei cele mai diverse, este un lucru care trebuie să ne acompanieze viaţa de la început până la sfârşitul ei. Există în fiecare viaţă atâta lumină cât capacitate dai iubirii. Iubirea îmbrăţişează din capul locului întreaga lume”, spunea filosoful într-una dintre postările sale.