Bogdan Olteanu trebuie să arate judecătorilor chitanțe de 1 milion de euro. Fostul vicepreședinte al BNR riscă să ajungă la închisoare

Bogdan Olteanu trebuie să arate judecătorilor chitanțe de 1 milion de euro până la termenul din 31 martie, înainte ca judecătorii de la Curtea de Apel București soluționeze definitiv cererea de revizuire pe care acesta a depus-o în favoarea lui Sorin Ovidiu Vîntu.

04 mart. 2023, 12:41
Bogdan Olteanu trebuie să arate judecătorilor chitanțe de 1 milion de euro. Fostul vicepreședinte al BNR riscă să ajungă la închisoare
Bogdan Olteanu trebuie să arate judecătorilor chitanțe de 1 milion de euro

Bogdan Olteanu trebuie să arate judecătorilor chitanțe de 1 milion de euro. Fostul vicepreședinte al BNR a obținut pe rolul Tribunalului București anularea condamnării ca urmare a intervenției prescripției, arătând că decizia fusese pronunțată în 2019 cu ignorarea hotărârii CCR care, cu un an înainte, declarase ca fiind neconstituționale prevederile art. 155 din Codul penal legate de prescripția specială.

Citeşte şi: Bogdan Olteanu poate participa la majoratul fiicei sale în Oman. DNA s-a opus: „Nu este un motiv suficient să plece din ţară”

Bogdan Olteanu trebuie să arate judecătorilor chitanțe de 1 milion de euro

Revizuirea lui Bogdan Olteanu a ajuns la Curtea de Apel București, care va pronunța decizia definitivă. La termenul de vineri, 3 martie, procurorul DNA a ridicat problema că de la dosar lipsesc actele care fac dovada efectivă a achitării prejudiciului, deși există, totuși, o adresă de la ANAF din care rezultă că fostul vicepreședinte al BNR nu datorează statului nimic.

Este vorba despre banii pe care Bogdan Olteanu i-a primit de la Sorin Ovidiu Vîntu în scopul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Potrivit susținerilor avocatului, prejudiciul a fost acoperit încă de pe vremea când Bogdan Olteanu se afla în detenție.

Domnul Bogdan Olteanu a avut disponibilitatea de a achita prejudiciul. Este vorba despre o sumă importantă de bani pe care el, cu ajutorul familiei, a făcut eforturi pentru a fi achitată. S-a conformat benevol – indiferent cum vede el soluția de condamnare – și asta dovedește că este un om disciplinat și onest”, a arătat avocatul lui Bogdan Olteanu.

Până la termenul următor, fixat pentru data de 31 martie, Bogdan Olteanu trebuie să vină cu chitanțele prin care face dovada plății, potrivit Ziare.com.