Karlos a uimit o lume întreagă! Copilul geniu a rămas fără mamă la doar 3 ani! Acum face calcule în mai puțin de 5 secunde

Karlos are doar 9 ani, însă cu siguranță ne poate da lecții de matematică. Deși a rămas fără mamă de la 3 ani, băiatul luptă în fiecare zi pentru a-și face mândru tatăl. Din păcate, tatăl nu mai poate susține financiar toate cheluielile.

14 mart. 2023, 18:19
Karlos a uimit o lume întreagă! Copilul geniu a rămas fără mamă la doar 3 ani! Acum face calcule în mai puțin de 5 secunde

Are doar 9 anișori, însă Karlos Samir Tănăsucă a demonstrat că este cu adevărat genial! Cu toate și-a pierdut mama la doar 3 ani, Karlos a reușit să își dezvolte pasiunea pentru matematică, iar acum este considerat genial în metoda de calcul japonez. Acesta și-a descoperit pasiunea pentru știință, încercând de la 6 ani să descopere cât mai multe lucruri practice. Din păcate, tatăl său nu a avut toate resursele necesare pentru a-i oferi micuțului o viață ca în basme, însă face constant sacrificii pentru a asigura măcar un trai decent.

Citește și: Alocaţii pentru copii 2023. Se schimbă legislația. Va fi un nou mod de stabilire a acestui drept

Tatăl lui Karlos are 50 de ani și în fiecare zi a vieții sale se luptă pentru a-și putea susține fiul. Acesta însă a ajuns la capătul puterilor, deoarce olimpiadele naționale și internaționale sunt extrem de costisitoare, iar Florin Zapodeanu nu mai poate face față.

Karlos Samir Tănăsucă a avut parte de greutăți încă din primii ani de viață. Din păcate, mama sa i-a părăsit când copilul avea doar 3 ani, iar de doi ani refuză să mai ia legătura cu fiul ei, cu toate că este cât se poate de activă pe rețelele de socializare. Karlos însă nu a renunțat să lupte pentru viitorul său și încearcă să își facă mândru tatăl cu fiecare ocazie, tocmai pentru că nu l-a abandonat nicio secundă!

„Eu îl cresc pe fiul meu de mic, de la vârsta de 3 ani, de când mama lui l-a părăsit. Noi am fost plecați în Germania. Am lucrat acolo o perioadă, dar, mai apoi, fosta mea soție și-a refăcut viața cu altcineva. Eu nu am putut renunța la copil și am hotărât să mă întorc în România pentru a-mi putea crește fiul, cu toate că ne este mai greu. Aici, dintr-un salariu de 3.000 de lei trebuie să ne descurcăm cu toate cheltuielile, precum chirie, utilități, mâncare, cursuri și multe alte necesități lunare. Încerc să fac tot ce pot ca să-i ofer un trai bun, însă acum parcă nu mai văd nicio ieșire”, povestește, cu lacrimi în ochi, Florin Zapodeanu.

Karlos Tănăsucă face calcule în câteva secunde

La doar 9 ani, Karlos Tănăsucă reușește să facă calcule cu zeci de cifre într-un timp record. Are nevoie de doar 5 secunde pentru a oferi un răspuns sigur și de fiecare dată corect. În totți acești ani, băiatul nu a făcut nicio greșeală! Până acum, băiatul a participat la nenumărate concursuri și olimpiade, reușind să obțină locul 5 în România și locul 12 în Cairo.

„Pasiunea lui pentru calcule matematice a pornit de la ceea ce ține de univers. Îmi spunea că el poate gândi mult mai repede decât viteza gândului. Făcea mereu comparații între viteza gândului și viteza luminii. Uneori recită chiar și poezii în timp ce face calcule complicate, astfel, mi-am dat seama că aș putea să îl îndrum către aritmetica mentală. Costurile lunare sunt destul de ridicate, pentru că mai avem și alte cheltuieli, dar încerc să-mi împart banii așa cum pot, ca să mă lupt pentru a-l susține. Însă nu reușesc să mai agonisesc bani și pentru olimpiadele naționale și internaționale la care este invitat. Sunt convins că va însemna mult pentru el o astfel de experiență”, mărturisește Florin Zapodeanu.

Karlos are planuri uriașe pentru viitor! Băiatul a povestit că este extrem de pasionat de aritmetica mentală și are convingerea că va avea rezultate extraordinare pe viitor, mai ales dacă va fi susținut în continuare. Acesta visează să ajungă în la cele mai mari concursuri din lume, unde este sigur că va pune România pe hartă.

„Îmi place atât de mult ceea ce am reușit să fac până acum. Este ceva ieșit din comun și sunt convins că voi putea face și mai multe. Însă sper să mă mai poată susține tata. E foarte greu și îmi dau seama de lucrul acesta, dar o să-l fac cel mai mândru. Dacă voi ajunge în țările unde am fost invitat, voi concura cu copii din toate colțurile lumii”, spune, plin de fericire, Karlos, băiatul care la doar 9 ani a impresionat oameni celebri în matematică.

Citește și: Marian murit la numai 12 ani. Puştiul s-a aventurat într-o cursă nebună cu trotineta electrică