Pericol pentru SUA. Vladimir Putin a confirmat întărirea parteneriatului ruso-chinez: „Nu există limite și subiecte interzise”

Parteneriatul Rusia - China / Vladimir Putin - Xi Jinping se consolidează. Președintele de la Moscova a anunțat că are „mari așteptări" de la discuțiile cu omologul său, în contextul conflictului ruso-ucrainean. 

20 mart. 2023, 08:42
Pericol pentru SUA. Vladimir Putin a confirmat întărirea parteneriatului ruso-chinez: „Nu există limite și subiecte interzise”

Vladimir Putin este mândru pentru că a reușit să atragă China drept un partener de încredere al Rusiei.

„Relațiile ruso-chineze au ajuns la cel mai înalt nivel din istoria lor și continuă să se întărească”, a declarat Vladimir Putin într-un articol pentru People’s Daily.

Calitatea relațiilor dintre Moscova și Beiing este „superioară celei a uniunilor politice și militare din perioada Războiului Rece”, a mai menționat Putin. „Dialogul nostru este sincer, nu există nici limite și nici subiecte interzise”, a avertizat Vladimir Putin.

Mai mult, președintele rus nu s-a putut abține și a lansat un nou atac la adresa Occidentului.

„În timp ce unele țări care pretind hegemonie și aduc discordie în armonia globală, Rusia și China construiesc punți și la propriu, și la figurat”, a mai transmis Vladimir Putin.

 

Administrația Vladimir Putin sfidează SUA și Europa

 

Oamenii din jurul lui Vladimir Putin manifestă solidaritate față de președintele rus. Dmitri Medvedev a oferit o reacție în stilul caracteristic, virală în presa internațională.

Vineri, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, acuzat de crime de război, în contextul conflictului din Ucraina. Oficialii de la Moscova susțin că nu-i interesează verdictul de la Haga. Printre aceștia, Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

„Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin. Nu este nevoie să explicăm de ce ar trebui să fie folosită această hârtie pe post de hârtie igienică”, a fost reacția lui Dmitri Medvedev, pe Twitter.