Joe Biden, acid după ce China a cerut pace în Ucraina: „Așa ceva nu e rațional!”

Joe Biden a ieșit încă o dată la atac. Președintele SUA a criticat și China, după ce Beijingul a realizat un plan de pace, pe fondul conflictului militar din Ucraina. 

25 feb. 2023, 18:22
Joe Biden, acid după ce China a cerut pace în Ucraina: „Așa ceva nu e rațional!”

Joe Biden susține că pacea propusă de China îl avantajează pe Vladimir Putin. Astfel, în opinia președintelui SUA, conflictul militar trebuie să continue.

„Ideea că China va negocia rezultatul unui război care este un război total nedrept pentru Ucraina, pur și simplu nu este rațională. Putin îl aplaudă, deci cum ar putea fi bun?”, a declarat vineri Joe Biden, pentru ABC News.

 

China a anunțat planul de pace. SUA se opune, prin intermediul administrației Democrate

 

China s-a poziționat neutră față de conflictul din Ucraina. Totuși, la un an de zile de la începerea războiului, Xi Jinping a propus un plan de pace, privit cu încântare de oficialii de la Kiev. În opinia Guvernului Chinei, Rusia și Ucraina trebuie să se pună la masa negocierilor, pentru a se ajunge la un armistițiu. Propunerea de pace de la Beijing, intitulată „Poziția Chinei cu privire la soluționarea politică a crizei ucrainene” a fost schițată într-un document cu 12 puncte.

„Toate părțile ar trebui să sprijine Rusia și Ucraina să lucreze în aceeași direcție și să reia dialogul direct cât mai curând posibil, în vederea unei ‘soluții pașnice’”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe de la Beijing.

VEZI AICI planul de pace al Chinei.

În plus, în documentul menționat, China se poziționează categoric împotriva utilizării armelor nucleare și împotriva atacurilor împotriva civililor.

 

Reacția lui Volodimir Zelenski, după publicarea planului de pace, din partea Chinei

 

Volodimir Zelenski a declarat la rândul său că „vrea să creadă” că Beijingul este interesat de o „pace echitabilă”. Acest lucru însemna să nu „furnizeze arme Rusiei”. „Fac tot ce pot pentru a împiedica acest lucru să se întâmple. Aceasta este prioritatea numărul unu”, a completat oficialul de la Kiev.