Ajutor substanțial de la stat pentru familiile care fac cel puțin un copil

O țară asiatică a decis să ofere un ajutor substanțial pentru a spori natalitatea. Oferă câte 9.000 de dolari familiilor pentru fiecare copil nou născut.

30 mart. 2023, 08:28
Ajutor substanțial de la stat pentru familiile care fac cel puțin un copil

Autoritățile sud-coreene doresc să crească natalitatea în rândul populației care în ultimii 3 ani a scăzut considerabil. Coreea de Sud se confruntă cu un proces de îmbătrânire a populației, ceea ce va duce la o criză pe piața muncii, cu din ce în ce mai puțini angajați care să poată susține sistemul național de pensii. Acum statul încearcă să convingă familiile să facă cel puțin un copil.

 

Ajutor de 9.000 dolari pe an pentru familiile cu cel puțin un copil

Autoritățile din Coreea de Sud au decis să ofere puțin peste 9.000 de dolari pentru fiecare bebeluș născut. Hotărârea a fost luată pe 28 martie 2023, președintele Yoon Suk Yeol precizând că este vorba de o „modalitate de urgență”, potrivit Fanatik.ro.

Alocația pentru copii va crește în 2023 de la 230 la 540 de dolari pe lună. Anul viitor vor putea încasa 770 de dolari pe lună, adică puțin peste 9.000 de dolari pe an.

Coreea de Sud este țara care înregistrează cea mai scăzută rată a natalității din lume. În 2022, în Coreea de Sud, rata natalității (indicator care arată numărul mediu de nașteri de copii vii la o femeie) a ajuns la nivelul de 0,79, în ciuda faptului că guvernul de la Seul a cheltuit 200 de miliarde de dolari în ultimii 16 ani pe programe pentru stimularea natalității, informează CNN.

Nivelul de 0,79 se situează cu mult sub cel de 2,1 – considerat necesar pentru menținerea unei „populații stabile”.