Incredibil! Cât costă un porumb fiert și copt în Vama Veche. Prețul este aproximativ cât o porție de rechin la cherhanaua lui Scărlătescu

Minivacanța de 1 mai a început, iar majoritatea românilor au luat cu asalt stațiunile de la malul mării. În topul destinațiilor preferate de turiști se află Vama Veche, care în acest an nu a fost ocolită de explozia prețurilor.

29 apr. 2023, 23:52
Incredibil! Cât costă un porumb fiert și copt în Vama Veche. Prețul este aproximativ cât o porție de rechin la cherhanaua lui Scărlătescu
Incredibil! Cât costă un porumb firet și copt în Vama Veche. Prețul este aproximativ cât o porție de rechin la cherhanaua lui Scărlătescu

Incredibil! Cât costă un porumb firet și copt în Vama Veche. Românii care au ales să își petreacă minivacanța de 1 mai pe litoralul Mării Negre au rămas cu un gust amar încă din prima zi și asta din cauza prețurilor exagerate pe care le-au întâlnit la tot pasul.

Citește și Vremea în minivacanţa de 1 Mai. Elena Mateescu (ANM) anunţă lapoviţă la munte şi ploi pe Litoral

Incredibil! Cât costă un porumb firet și copt în Vama Veche

Explozia prețurilor nu a ocolit nici Vama Veche, iar turiștii care au ajuns în această stațiune în minivacanța de 1 mai, au rămas surprinși de prețul pe care îl percep comercianții pentru un simplu porumb fiert sau copt.

Dacă în anii din urmă comercianții se plimbau pe plajă și vindeau celebrul porumb la un preț decent, anul acesta ei și-au amenajat tarabe și îl vând cu 12 lei.

Prețul unui porumb fiert luat de la vânzătorii ambulanți din vamă este aproximativ cât o porție de rechin fript la cherhanaua lui Cătălin Scărlătescu, care este accesibilă pentru toate buzunarele.

Cei care vor să se bucure de o porție de rechin fript pe plită care are undeva la 200 grame) trebuie să scoată din buzunar suma de 25 de lei, potrivit Gândul.ro. 

Tot la cherhanaua lui Scărlătescu pentru o porție de guvizi de 200 grame, turiștii trebuie să plătească suma de 20 de lei. Același tarif este perceput și pentru o porție de stridii de 200 de grame.

Printre cele mai scumpe preparate din meniul lui Scărlătescu se numără și calcanul. Pentru 100 de grame de calcan, turiștii trebuie să plătească 26 de lei, o sumă destul de mică, însă cei care aleg să comande un pește întreg, care are în medie între 1 și 4 kilograme, atunci vor lăsa în restaurantul lui Scărlătescu o sumă considerabilă.

Nici rapanele nu sunt accesibile oricui. Porția de 200 de grame de rapane costă 35 de lei, iar porția de midii costă doar 27 de lei, asta în timp ce ciorba pescărească este 19 lei.

Cât costă minivacanţa de 1 Mai în Vama Veche

Dacă înainte era una dintre cele mai accesibile staţiuni de pe litoralul românesc, astăzi nu mai este deloc aşa. Preţurile au crescut foarte mult, atât la cazare, cât şi la restaurante sau puburi.

Cu toate că preţurile nu sunt deloc accesibile, unitățile de cazare sunt ocupate în proporție de 99% zilele acestea.

Pe booking.com, de exemplu, în data de 24 aprilie, nu mai sunt disponibile decât 3 unități de cazare, cu tarife între 1.100 de lei (220 euro) și 1.665 de lei (330 euro) pentru o cameră (2 adulți, 2 nopți) și locuri pentru cort într-un camping, la 200 lei/noapte.

Astfel, pentru o mini-vacanță de trei zile de 1 Mai 2023 în Vama Veche, 29 aprilie – 1 mai, două persoane din București trebuie să scoată din buzunar, pentru cazare și drum, cel puțin 700 de lei (140 euro) dacă stau la cort, și minimum 1.500 de lei (300 euro) pentru o cazare la 3*, potrivit Newsweek.ro.

Citește și Minivacanța de 1 Mai. Cu cât se închiriază o cabană pentru cinci persoane la munte. Prețul este ireal