Marcel Ciolacu anunță măsuri după atacurile armate din Belgrad: ”Ministerul de Interne va interveni pentru ca așa ceva să nu se întâmple în România”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că atacul armat care a avut loc într-o şcoală din Belgrad ţine şi de regimul armelor şi muniţiilor din Serbia pe care preşedintele acestei ţări a anunţat că îl va modifica.

05 mai 2023, 21:51
Marcel Ciolacu anunță măsuri după atacurile armate din Belgrad: ”Ministerul de Interne va interveni pentru ca așa ceva să nu se întâmple în România”

„Ce s-a întâmplat în Serbia ţine şi de regimul armelor şi muniţiilor. Am văzut deja Ministerul de Interne pregăteşte anumite măsuri. Să ne păzim de mitraliere în şcoli, cu toate că România nu are un acces la mitraliere aşa de larg cum există în Serbia, fiindcă am văzut că şi preşedintele Serbiei a spus că o să facă nişte modificări în acel sens, deja intrăm într-o logică anormală. Sunt ferm convins, în schimb, că Ministerul de Interne va veni cu anumite reguli în ceea ce-i priveşte pe cei care deţin permis de armă în România, ca aşa ceva să nu se întâmple”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat vineri la Piatra Neamţ, ce măsuri crede că ar trebui luate în şcolile din ţara noastre pentru a preveni posibil incidente ca cel din Belgrad.

De asemenea, referitor la subiect, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat că a transmis omologului său sârb condoleanţe pentru tragedia care a avut loc într-o şcoală din Belgrad şi a adăugat că pentru combaterea şi prevenirea violenţei în şcolile din ţara noastreă au fost create grupuri de lucru formate din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Dezvoltării care lucrează la elaborarea unui set de măsuri care trebuie luate în sistemul de educaţie.

Citește și: Diana Șoșoacă a celebrat „Ziua Victoriei” la Ambasada Rusiei: „O Românie puternică e capabilă de dialog și de deschidere”

Miercuri, un elev de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi şi un gardian la o şcoală din Belgrad, un atac care a şocat ţara din Balcani. Poliţia l-a identificat pe atacatorul de miercuri Kosta Kecmanović şi a afirmat că era elev al şcolii din 2019. Poliţiştii au declarat că el a folosit două dintre armele tatălui său pentru atacul pe care l-ar fi plănuit de o lună.

De asemenea, cel puţin opt persoane au fost ucise şi 13 rănite într-un atac armat, vineri, în apropierea unui oraş din Serbia, la circa 60 de kilometri sud de Begrad, a relatat presa de stat, la doar o zi de la atacul armat de la şcoala din capitală în urma căruia au murit nouă persoane, potrivit The Guardian. Autorul atacului armat a fost prins.

Citește și: Lucian Bode a propus un plan de măsuri pentru siguranța în școlile românești. Protocolul cu Ministerul Educației, încheiat cu o lună înaintea tragediilor din Serbia