Un nor radioactiv se îndreaptă spre Europa. Avertisment de ultima oră care vine din partea Rusiei

Avertisment de ultima oră care vine din partea Rusiei. Un nor radioactiv se îndreaptă spre Europa. Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse a transmis ca norul radioactiv a apărut după distrugerea muniției cu uraniu sărăcit furnizată Kievului de către Occident.

19 mai 2023, 15:51
Un nor radioactiv se îndreaptă spre Europa. Avertisment de ultima oră care vine din partea Rusiei

Rusia a distrus muniții furnizate Ucrainei de Occident iar norul format în urma exploziilor este radioactiv și se îndreaptă spre Europa. Avertismentul vine de la Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de agenția rusă RIA Novosti într-o relatare publicată vineri. Oficialul rus spune că munițiile occidentale pe care Rusia le-ar fi distrus în Ucraina conțin uraniu sărăcit.

Citește și: Bombardamente intense asupra capitalei Kiev. Momente dificile pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei

„Șefii de stat occidentali, sub presiunea SUA, vor discuta despre ajutorul acordat Ucrainei (…) Ei (americanii, n.r.) au pus presiune asupra sateliților lor și au furnizat muniții cu uraniu sărăcit.

Distrugerea acestora a dus formarea unui un nor radioactiv care s-a îndreptat spre Europa de Vest.

Citește și: Război în Ucraina. Se dau lupte grele, Rusia avansează la Bahmut, dar se declară dispusă să asculte „orice propunere care contribuie la soluţionarea situaţiei din Ucraina”

Iar o creștere a radiațiilor a fost deja detectată în Polonia”, a susținut secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse.