PSD și PNL vor să păstreze UDMR în coaliție, dar nu în orice condiții. Marcel Ciolacu: ”Le propunem două ministere”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii vor să continue colaborarea cu UDMR şi va propune ca reprezentanţii Uniunii să preia Ministerul Energiei şi Ministerul Fondurilor Europene în viitorul Guvern.
Mircea Filipescu
11 iun. 2023, 16:31
PSD și PNL vor să păstreze UDMR în coaliție, dar nu în orice condiții. Marcel Ciolacu: ”Le propunem două ministere”

„A fost o discuţie pentru a continua colaborarea cu UDMR. Colegii mei sunt total de acord pentru a continua această colaborare şi s-a venit şi cu o propunere cu care o să merg la întâlnirea pe care o să am, cred, astăzi, împreună cu domnul prim ministru Nicoale Ciucă şi cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, ca UDMR să preia Ministerul Energiei şi Ministerul Fondurilor Europene – două ministere foarte importante. Din câte cunoaştem noi au şi persoanele potrivite pentru conducerea acestor ministere. Este o abordare nu neapărat pe ministere, ci în funcţie de persoanele cele mai potrivite”, a declarat Ciolacu după o întâlnire cu lideri ai PSD la Vila Lac.

Întrebat dacă asta înseamnă că nu se va mai respecta protocolul, Ciolacu a spus: „Un acord politic este pentru a crea o majoritate parlamentară, nu pentru a împărţi anumite lucruri. Noi avem un acord politic în care am creat o majoritate. (…) Contextul de acum un an şi jumătate era unul, contextul de acum este altul şi încercăm să maximizăm în funcţie de persoanele cele mai potrivite de a conduce anumite ministere”.

Marcel Ciolacu a menţionat că în ce priveşte noul program de guvernare, îşi va continua demersul ca „la un moment dat România să intre într-o impozitare progresivă”.

Citește și: Nicolae Ciucă a decis când va demisiona. Liderii coaliţiei decid viitorul României la Vila Lac

„Ne-au atras atenţia şi Comisia Europeană şi Banca Mondială, este vorba de excepţiile pe care le avem şi care sunt în acest moment, nu mai creează un climat concurenţial corect. Îmi menţin părerea că marile companii ar trebuie să plătească cel puţin 1% din cifra de afaceri”, a încheiat el.

Dacă UDMR ar accepta oferta, ar fi o dublă lovitură pentru Marcel Ciolacu. Acesta ar păstra majoritatea solidă în Parlament și în același timp ar scăpa de Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei, cel pe care liderul PSD l-a contestat public.

În aceste condiții, întreg protocolul coaliției de guvernare va fi renegociat, potrivit informațiilor obținute de Stiripesurse. PSD și PNL vor împărți Sportul, Dezvoltarea și Mediul.

Marcel Ciolacu ar vrea să le dea celor de la PNL Sportul și Mediul, cu condiția ca PSD să păstreze Transporturile pentru Sorin Grindeanu.

Pe grupurile interne, Ciolacu le-a transmis celor din PSD că nu se va opune cu orice preț ieșirii UDMR de la guvernare, dar va încerca să negocieze un acord de susținere parlamentară.

”Dacă vor dori să părăsească guvernarea, nu ne vom opune, dar vom încerca să negociem cu ei susținere în Parlament”, ar fi spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Ludovic Orban, detalii din relația cu Iohannis: ”Își masca foarte bine adevăratele intenții. Nu avea obiceiul să dea ordine”

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți crească roșiile mari și gustoase. Acesta e metoda corectă de îngrijire, recomandată de grădinarii cu experiență
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Anunțul momentul pentru badantele care au lucrat în Italia! Cum pot ieși mai repede la pensie
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Tavi Colen și Alin Oprea, scandal fără sfârșit. Vorbe grele aruncate de cei doi
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'