Povestea unei românce care a lucrat ca badantă în Italia: „Am avut norocul să cunosc o persoană extraordinară care m-a învățat atât de multe despre viață și iubire!”

Maria este româncă, dar de mai mulți ani trăiește și muncește în Italia ca badantă. A decis să vorbească despre jobul ei și despre cum i-a influențat viața.
Alina Costache
20 iun. 2023, 14:38
Povestea unei românce care a lucrat ca badantă în Italia: „Am avut norocul să cunosc o persoană extraordinară care m-a învățat atât de multe despre viață și iubire!”

Maria a lucrat ca îngrijitoare din Italia. A avut grijă de Palma, o femeie de 70 de ani diagnosticată cu boala Parkinson. A apelat la Maria pentru că u mai putea să își desfășoare activitățile zilnice în mod independent. A ajuns să depindă în totalitate de îngrijirea acordată de badanta sa.

Maria a recunoscut că la început i-a fost dificil să se adapteze la situație. Nu mai avusese niciodată experiența de a îngriji o persoană cu boala Parkinson și s-a confruntat cu provocări care necesitau răbdare și învățare.

„Când am început să lucrez pentru ea, era deja într-un stadiu avansat al bolii Parkinson. Nu se putea deplasa independent și avea nevoie de asistență în multe activități zilnice, cum ar fi igiena personală, nutriția și menaj.

La început, a fost o provocare pentru mine. Nu mi-a pasat niciodată de cineva cu boala Parkinson și m-am confruntat cu o situație dificilă. Palma era foarte rigidă și avea adesea spasme musculare care o făceau să sufere.”, a povestit Maria, citată de rotalianul.com.

Citește și: Zeci de români s-au luat la bătaie cu mese de călcat, bâte și cuțite, în Italia. Șapte persoane au ajuns la spital, dintre care una în stare foarte gravă

Lucrând opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, Maria și-a dat toată silința să aibă grijă de Palma. A învățat să cunoască boala, să se adapteze nevoilor ei și să creeze un mediu sigur și confortabil pentru femeia asistată.

În zilele în care mergea la Palma, românca îi pregătea mâncarea, o ajuta să se îmbrace, o însoțea în plimbările scurte prin parc, dar se ocupa și de treburile casnice și o asista pe bătrână în timpul fizioterapiei. Au avut ocazia să petreacă momente prețioase împreună, împărtășind povești de viață, citind cărți sau urmărind televizorul, se forma o legătură specială între ele.

Citește și: Vești bune pentru românii care trăiesc în Italia. Guvernanții vor să majoreze pensia minimă

„Seara, după cină, am petrecut timp împreună. Palma mi-a povestit despre viața, familia și prietenii lui. Era o femeie foarte bine educată și avea multe povești interesante de împărtășit. Uneori ne uitam la televizor împreună sau citeam o carte.”, mai povestește Maria.

„Palma era o femeie puternică și curajoasă, dar uneori era tristă și singură. Pentru mine era important să fiu alături de ea, să o ascult și să o consolez.”, a mai spus românca.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Dezvăluirea momentului în domeniul energetic. Ce se întâmplă când se instalează panouri solare pe un lac de acumulare. Beneficiul e uriaș
Capital.ro
Regulă în România pentru toți șoferii care fac ITP. Legea pe care scrie suspendare plăcuțe și talon
Playtech.ro
Liviu Dragnea e DISTRUS! Irina Tănase i-a dat cea mai mare LOVITURĂ
DailyBusiness
Amenzi uriașe pentru firmele care nu respectă legea! Se produc schimbări majore!
Adevarul
Românul care a înfruntat moartea, fugind din țară în anii '80: „M-am întors din SUA după 20 de ani, fără să stau pe gânduri” VIDEO
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Top Model of the World este o româncă de 22 de ani. Maria Vărzaru a obținut trofeul la Cairo
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu toții
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au ieșit în picioarele goale”. Soția bărbatului a ajuns la spital după incendiu
Capital.ro
Devine imposibil în România după 7 iunie. Nu se mai plătește niciun ban
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Răsturnare de situație privind creșterea plafonului de impozitare a pensiilor. Ce se întâmplă de la 1 septembrie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'