Banii intră pe card de la 1 ianuarie 2024, Iohannis a semnat noul „voucher” pentru bugetari

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că va putea fi decontat transportul funcţionarilor publici şi personalului din aparatul de specialitate al primarilor.
Filip Stan
22 iun. 2023, 14:03
Banii intră pe card de la 1 ianuarie 2024, Iohannis a semnat noul

Klaus Iohannis a promulgat joi legea care prevede posibilitatea decontării a cheltuielilor de transport pentru funcționarii publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al primarilor și din instituțiile și serviciile publice de interes local din comune, informează Administraţia Prezidenţială. Măsura intră în vigoare de la data de 1 ianuarie 2024, prin decizie a Consiliului local.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Actul normativ modifică şi completează Legea 153/2017 în ceea ce privește salarizarea personalului care beneficiază de un salariu plătit din fondurile publice, în sensul acordării posibilității autorităților administraţiei publice locale din mediul rural de a include în bugetul local sume destinate cheltuielilor asociate cu efectuarea navetei funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului.

Marcel Ciolacu anunţă reducerea preţurilor la alimentele de bază, acord cu marile lanţuri de magazine. Lista produselor ieftinite din coşul zilnic

„Pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale ‘Administraţie’ din aparatul de specialitate al primarilor comunelor şi al instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, înfiinţate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea consiliilor locale din comune, posibilitatea decontării contravalorii cheltuielilor de transport între localitatea de domiciliu/reşedinţă şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora se stabileşte prin hotărâre a consiliului local”, prevede actul normativ.
Contravaloarea cheltuielilor de transport va fi stabilită de către coordonatorul de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevăzute și prezentate în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat. Mai mult decât atât, modalitatea de decontare urmează să fie stabilită prin hotărârea Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Klaus Iohannis a semnat decretul. Schimbare radicală legată de vechimea în muncă pentru aceşti bugetari

Măsura a fost propusă tocmai pentru că primăriile din comune găsesc foarte greu angajați care să se deplaseze în localități, salariile fiind foarte mici. Posibilitatea decontării cheltuielilor de transport este unul dintre stimulentele necesare pentru a asigura creșterea calității serviciilor publice, potrivit inițiatorilor proiectului.

„Stabilirea contravalorii cheltuielilor de transport se va realiza de către ordonatorul de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat.

Modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport se va stabili prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”, se mai arată în proiect.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va aduce aminte de copilărie
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Când pot fi scoși banii de la Pilonul II? Ce trebuie să știe cei care au cotizat la pensiile private
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Lovitură devastatoare pentru Mădălin Ionescu. A pierdut cel mai drag om
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'