EXCLUSIV! Cum reacţionează marile companii româneşti la modificările fiscale! Cazul CrisTim – salariile muncitorilor răman neatinse! Patronul Radu Timiş Jr. : „Aşa mi se pare corect! Ştiam că nu va ţine la infinit”

Guvernul Ciolacu şi-a prospus să elimine sau să diminueze ponderea "specialilor", fie că vorbim de pesnionari, fie că vorbim de categorii socio-profesionale. Măsura a stârnit controverse, dar reacţiile din economie se dovedesc pozitive.
Romania TV
03 aug. 2023, 13:13
EXCLUSIV! Cum reacţionează marile companii româneşti la modificările fiscale! Cazul CrisTim - salariile muncitorilor răman neatinse! Patronul Radu Timiş Jr. :
EXCLUSIV! Cum reacţioneaza marile companii românesti la modificările fiscale! Cazul CrisTim - salariile muncitorilor răman neatinse! Patronul Radu Timis Jr. : “Aşa mi se pare corect! Ştiam că nu va ţine la infinit"

Reintroducerea contribuțiilor la sistemul de sănătate publică pentru angajații din IT, construcții și agricultură a stârnit un val de reacții din partea societății civile, ale clasei politice și a experților în domeniu. Deşi a fost criticată de Opoziţie, măsura care ar urma să aducă echitate socială nu se dovedeşte rea pentru angajaţii afectaţi, deoarece  costul suplimentar va fi suportat de patronat. Dovadă este mesajul intern al unuia dintre cei mai importanţi agenţi economici din domeniul alimentar, care a ajuns în posesia Romaniatv.net.

Marcel Ciolacu, veste pentru milioane de români în şedinţa de Guvern. Ce se întâmplă cu preţul alimentelor şi măsurile de austeritate
Patronatul CrisTim suportă contrubuţia CASS de 10% a angajaţilor

Vă rugăm să citiți acest mesaj foarte important din partea Directorului General Grup Cris-Tim, Radu Timiş Jr.:

„Dragi colegi,

Deoarece în presa și în rubricile de știri au apărut informații noi despre intentia guvernului actual de a aduce modificări codului fiscal, și anume, că angajații din industria alimentară vor plăti și ei contribuții la asigurările sociale de sănătate (CASS), de 10%.”, îmi doresc să vă anunţ pe această cale că, am decis ca, în cazul în care vom fi nevoiţi să plătim contribuția la asigurările de sănătate, compania va suporta această cheltuială suplimentară din veniturile sale, ceea ce înseamnă că, salariul net al membrilor echipei nu va fi diminuat în niciun fel. Prin urmare, vă rugăm să rămâneți la fel de pozitivi și să faceți aceeași treabă minunată ca şi până acum!

Compania este alături de voi!

Marcel Ciolacu ia de la bogaţi. Premierul cere plafonarea salariilor lui Mugur Isărescu și ale altor șefi de instituții

Contactat de Romaniatv.net pentru a confirma veridicitatea mesajului intern, Radu Timiş ne-a declarat în exclusivitate: „Aşa mi se pare normal si corect! Ştiam că nu va ţine la infinit…Şi e normal să plăteşti o taxă de care beneficiezi ca cetăţean când ai nevoie„.

radu Timiş, CrisTim

Reamintim că mai multe modificări fiscale importante referitoare la contribuția la sănătate (CASS) se regăsesc într-un proiect de OG aflat în lucru la Ministerul Finanțelor. Acestea acoperă atât veniturile salariale, cât și veniturile independente.

Proiectul de OG încă este în lucru, astfel că măsurile cuprinse în acesta ar putea să se schimbe în forma ce va apărea în dezbatere publică. Momentan, iată care sunt cele mai importante măsuri din sfera CASS pe care le propun autoritățile:

1. O primă măsură vizează salariații care activează în domeniul construcțiilor și în domeniul agroalimentar. Aceștia nu vor mai fi scutiți de plata CASS, astfel încât angajatorii vor trebui să achite pentru ei contribuția începând cu veniturile aferente lunii septembrie 2023. În mod normal, scutirea de CASS ar trebui să se aplice până la finalul anului 2028.

2. A doua măsură importantă pentru salariați este în privința tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță, pentru care urmează să se datoreze inclusiv CASS. În momentul de față, angajatorii care acordă aceste beneficii nu trebuie să achite CASS. Măsura se va aplica începând cu veniturile aferente lunii septembrie 2023.

3. Mai departe, o a treia măsură din sfera CASS este adresată lucrătorilor independenți. Practic, PFA-urile ce obțin venituri independente vor trebui să achite CASS indiferent de nivelul veniturilor pe care le obțin. Asta spre deosebire de situația actuală în care CASS se plătește numai dacă veniturile independente ating echivalentul a șase salarii minime brute pe țară. În acest fel, autoritățile vor să pună salariații și lucrătorii independenți pe picior de egalitate – cel puțin când vine vorba de asigurarea la sănătate. Schimbarea se va aplica începând cu veniturile aferente anului 2024.

4. În fine, o a patra măsură importantă vizează veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, din asocierea cu persoane juridice, din chirii, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, din investiții și din alte surse. În cazul acestora se va introduce un al patrulea plafon anual privind CASS – unul de 36 de salarii minime brute pe țară. În aceste cazuri, baza anuală de calcul a CASS va fi de 36 de salarii minime brute pe țară, dacă veniturile realizate sunt cel puțin egale cu 36 de salarii minime brute pe țară. Măsura se va aplica începând cu veniturile aferente anului 2024.

DailyBusiness
Cum să slăbești dacă ai peste 50 de ani. Ce este și cum funcționează dieta inversă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Vacanță de coșmar pentru Laura Cosoi! „A fost imobilizat vreo 4 zile!“
Fanatik.ro
Cutremur devastator azi noapte de 7,3 grade și alertă de tsunami! În ce regiune a lumii a avut loc seismul
Capital.ro
TAXĂ nouă pentru proprietarii de mașini. Guvernul te obligă să plătești
Playtech.ro
Şoseaua din România care încurcă şi cei mai experimentaţi şoferi. 'M-am rătăcit de patru ori'. Ce se întâmplă, de fapt, pe drumul care...
DailyBusiness
500 de lei de la stat pentru chirie. Ce trebuie să faci ca să primeşti toţi banii
Adevarul
Fost ofițer SRI, despre o tehnică inedită de vânzare a apartamentelor: „Sunt chestii psihologice la care noi, într-adevăr, răspundem”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Schimbare radicală de vreme. Anunț de ultimă oră de la ANM
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul crimei din Mureș! Tânăra care a făcut contul de TikTok cu numele lui Emil Gânj îl cunoaște pe asasin. Ce mărturisiri le-a făcut anchetatorilor
Cancan.ro
Oficialul cu reputație de gigolo, prins în flagrant! Amanta unui ministru zboară cu avionul militar la… manichiură!
Playsport.ro
Toate restricțiile medicale ale șoferilor, notate pe permisul de conducere. Noutăţi în Codul Rutier de care trebuie să ai habar
Capital.ro
Decizie pentru numerar. Ce se va întâmpla cu cash-ul în România: Folosiți doar card!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cea mai frumoasă fotbalistă a României, în costum de baie la petrecerea burlăcițelor
stirilekanald.ro
Stegarul Dac, pe moarte în închisoare, la Penitenciarul Rahova! Strigătul disperat de ajutor al soției sale: „Arată și miroase a moarte”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Vouchere de 1.275 de lei pe lună pentru oricine. Ministerul Muncii anunță unde și cum se fac înscrierile VIDEO
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Statul român își lasă activele să putrezească: pierderi certe de 140 milioane lei și risc de 9 miliarde. Cine e de vină?