Sondaj CCSB: Băsescu şi Ponta cresc, Antonescu scade

Traian Băsescu crește în sondaje, Victor Ponta la fel, doar Crin Antonescu se prăbuşeşte. Aşa arată un sondaj CCSB, făcut la comanda Antena 3. PSD ar câştiga detaşat dacă duminica viitoare ar fi alegeri, în timp ce Partidul Conservator ar obţine zero la sută.
Romania TV
24 apr. 2013, 11:58
Sondaj CCSB: Băsescu şi Ponta cresc, Antonescu scade

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlament, acestea ar fi câştigate de USL cu 67%. PDL s-ar clasa pe locul al doilea cu 13% din voturi, urmat de PPDD cu 8%, UDMR cu 4%, PRM 2%.

Dacă luăm separat USL, cele mai multe procente în cazul în care ar candida separat, le-ar lua PSD – 38%, iar PNL – 22%. Partidul lui Dan Voiculescu, PC este cotat cu 0% din voturi.

Acelaşi sondaj arată că 30% dintre respondenţi sunt mulţumiţi de activitatea preşedintelui Traian Băsescu în cel de-al doilea mandat. De activitatea lui Victor Ponta în calitate de premier al României sunt mulţumiţi 51%, în timp ce în 47% s-au declarat nemulţumiţi.

În relaţia instituţională cu Traian Băsescu, 59% dintre români spun că Victor Ponta ar trebui să colaboreze mai mult cu șeful statului. De asemenea, 50% dintre respondenţi afirmă că în acest moment relaţia dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta este una încordată. Și procentul românilor care cred că relația dintre Ponta și Băsescu este una apropiată a crescut, ajungând de la 11% în februarie la 15% în aprilie.

Colaborarea cu politicieni corupţi ar putea fi principalul motiv ce ar duce la destrămarea USL susţin 64% dintre repondenţi, în timp ce doar 29% cred contrariul. 47% spun că un motiv care să ducă la ruperea USL ar fi numirea în funcţii a unor oameni care i-au fost loiali preşedintelui, iar 36% – atragerea de parlamentari ai PDL. 28% cred că USL poate fi destrămată din cauza colaborării cu alte partide nemembre ale USL pe subiecte punctuale.

În ceea ce priveşte numirea procurorilor la şefia DNA şi a Parchetului General, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut cel mai mult de câştigat din întreaga situaţie. Astfel, 33% dintre români au răspuns că Victor Ponta a avut cel mai mult de câştigat, iar 30% au apreciat că principalul câştigător este Traian Băsescu. Comparativ, 20% au afirmat că Victor Ponta a avut cel mai mult de pierdut, iar 21% dintre respondenţi au susținut că Traian Băsescu este cel care are cel mai mult de pierdut.

În schimb, perdantul întregii situaţii este preşedintele PNL Crin Antonescu. Astfel, 28% dintre respondenţi au apreciat că şeful Senatului are cel mai mult de pierdut şi doar 7% că are de câştigat, potrivit sondajul CCSB, citat de evz.ro.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-11 aprilie pe un eşantion de 1003 persoane şi are o eroare maxim admisă de +/_3,1%.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Amenda usturătoare pe care o riști dacă stai la bloc. Ai făcut aceste modificări în apartament, ești bun de plată, iar sumele pot fi foarte mari
Capital.ro
Schimbare pentru TOATĂ ROMÂNIA. Decizia care se va aplica DIN 2025
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Patriarhia declară război manelelor: Mesaj libidinos, deocheat, trivial
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, după ultimele probleme de sănătate! Anunțul a venit în urmă cu puțin timp
Capital.ro
NOILE REGULI s-au stabilit deja în Europa. ORDINUL trebuie să se aplice și în România
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Dominic Fritz propune separarea funcțiilor de președinte al USR și candidat la prezidențiale
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?