Marcel Ciolacu demolează vechea moștenire: „Guiță pe Facebook! După ce îndatorezi o țară cu 200 de miliarde, nu te aștepta să îți dau flori”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în plenul reunit al Parlamentului în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe proiectul privind măsurile fiscale că „de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepţiile peste excepţii din mediul privat! Şi mai ales – s-a terminat cu banii făcuţi uşor din evaziune fiscală!”. Miercuri, premierul a venit cu noi precizări.
Filip Stan
27 sept. 2023, 15:28
Marcel Ciolacu demolează vechea moștenire:

Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări că România este stabilă macroeconomic. În primul interviu după ce Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pentru măsurile fiscale, șeful executivului îi critică pe cei care au îndatorat România.

„Mai ales când vezi o sumă așa mare (n. r.: cu referire la cazul Dumitru Buzatu) e normal că te îngrijorezi: ‘de ce plătesc taxe, ca să fure ei?’ E normal să ai această reacție! România este macroeconomic stabilă. Are cele mai multe investiții pe care le-a avut, atât din fonduri europene, cât și din bugetul de stat. Trebuie să fie o prioritate a cheltuirilor banilor. Trebuie să vedem foarte bine să nu mai risipim acești bani. Am reușit, totuși, de când avem această coaliție, să menținem acest echilibru economic. După o săptămână ce am fost învestit premier au început discuțiile: se impiuneau aceste măsuri. Împreună cu Nicolae Ciucă am stat de vorbă cu toți cei implicați.

Pensii 2024. Cele trei formule de recalculare a pensiilor, cine pierde, cine câştigă
E primul an când avem 2,5% din PIB pentru înzestrare la armată. (…) După ce îndatorezi o țară cu 200 de miliarde, nu te aștepta să îți dau flori… Să mai guiți pe Facebook. Mă refer în general”, a spus Ciolacu, la postul Digi24. Premierul a refuzat să precizeze la cine se referă.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, într-un mesaj prezentat de către şeful Cancelariei prim-ministrului Alexandru Mihai Ghigiu, miercuri la conferinţa de închidere a Proiectului CCR-SAI pentru cetăţean, că Executivul aşteaptă de la Curtea de Conturi un „feed-back real” referitor la eficienţa pachetului de măsuri fiscale asumat de către Guvern care are scopul de a creşte încasările la buget şi de a reduce risipa.

„La preluarea mandatului echipei guvernamentale pe care o conduc, colegii mei au avut plăcuta surpriză de a primi de la Curtea de Conturi o listă cu măsurile şi recomandările pe care ministerele trebuiau să le implementeze, în urma rapoartelor de audit. Genul acesta de anticipare şi pro-acţiune va întări încrederea şi colaborarea între noi şi dumneavoastră. Ieri, Guvernul şi-a asumat un set de măsuri fiscale menite să crească încasările la buget şi să reducă risipa. Aşteptăm de la Curtea de Conturi să ne ofere un feed-back real dacă aceste măsuri şi-au atins ţinta. Ne bazăm pe profesionalismul şi corectitudinea dumneavoastră în auditarea acestor măsuri. O Instituţie Supremă de Audit modernă, profesionistă şi independentă reprezintă un câştig pentru România. Cred că împreună, prin dialog şi înţelegerea exactă a rolului instituţional al fiecăruia, putem contribui la dezvoltarea reală a ţării şi, implicit, la creşterea calităţii vieţii românilor!”, a afirmat Alexandru Mihai Ghigiu, miercuri la conferinţa de închidere a Proiectului CCR-SAI pentru cetăţean, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, care a avut ca obiectiv modernizarea Curţii de Conturi a României.

Şeful Cancelariei prim-ministrului a adăugat că „trăim vremuri în care provocările cărora trebuie să le facem faţă sunt tot mai diverse, care ne pun în situaţia de a lua decizii rapide cu impact în viaţa cetăţeanului”.

Pensii 2023. Poştaşul aduce bani mai mulţi în octombrie pentru seniori. 400 de lei în plus pentru românii cu pensii mai mici de 2000 de lei

„Din acest motiv, încrederea este principalul atu pe care clasa politică e datoare să îl cultive şi să îl fundamenteze pentru ca măsurile statului să capete consistenţă şi susţinere. Elementul comun al unei lumi într-o permanentă dinamică este stabilirea priorităţilor. Este evident că în perioade marcate de diferite crize, fondurile sunt limitate şi trebuie administrate cu grijă. În acest sens, evaluarea investiţiilor într-o politică publică în detrimentul alteia este esenţială pentru un Executiv. Asta ne dorim să fie plus valoarea adusă de auditurile dumneavoastră. Colaborarea cu o instituţie cum este Curtea de Corturi a României, independentă, performantă şi deschisă spre colaborare este o oportunitate pentru dezvoltarea ţării noastre. Avem nevoie ca dumneavoastră, prin auditurile realizate, să ne arătaţi impactul real al măsurilor pe care le luăm şi, eventual, unde ar trebui să ne îndreptăm atenţia şi finanţarea”, a completat Ghigiu.

Acesta a mai spus că un dialog pe mai multe canale al Curţii de Conturi în relaţia cu celelalte instituţii ale statului va face ca instituţiile să fie mai performante financiar şi să ofere servicii de calitate cetăţenilor.

 

„Înţeleg că există o schimbare de paradigmă pe care şi-o propune Curtea de Conturi în relaţia cu celelalte instituţii ale statului. Consider că un dialog pe mai multe canale, o aplecare asupra problemelor sistemice în misiunile de audit ne va ajuta să avem instituţii mai performante financiar şi, implicit, mai performante în oferirea de servicii de calitate cetăţeanului”, a concluzionat Alexandru Mihai Ghigiu.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
Cum arată cel mai elegant oraș din Europa! Se află în Portugalia și are o frumusețe aparte
Bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
Fanatik.ro
Mutare surprinzătoare după primul tur al prezidențialelor. George Simion refuză orice negociere cu Victor Ponta
Capital.ro
Călin Georgescu va conduce România. Oamenii NU e nevoie să-l voteze. Planul lui Simion
Playtech.ro
Ce joburi a avut George Simion până să devină politician. D ce a fost șomer până la 26 de ani
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Puterea reală a președintelui României: ce spune Constituția
wowbiz.ro
Primul tur al alegerilor prezidențiale se poate contesta la CCR. Informații de ultimă oră
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Evz.ro
Investiție colosală. O nouă fabrică în România creează sute de locuri de muncă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
E oficial! Când începe vacanța de vară a elevilor în 2025 și cât durează, de fapt
Cancan.ro
Județul în care George Simion a luat mai mult de jumătate din voturi. Surpriză! Cine s-a născut aici
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Dispare numerarul? UE impune restricții. Ce se va întâmpla cu banii cash
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Decizia luată de Victor Ponta după ce a ieșit pe locul 4 la alegerile prezidențiale.
MediaFlux
Criză majoră la vârful PSD: Se cere plecarea lui Ciolacu și a întregii echipe din conducere. Cine i-ar lua locul
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
România, campioană la muncă în weekend. Câți români nu au liber sâmbăta și duminica