Un braşovean a rămas fără 40.000 de euro din contul Revolut. ANAF anunţă mii de popriri pe cardurile Revolut

Conturile Revolut vor putea fi poprite începând cu luna iunie 2023. Unele instanțe deja au încuviințat executări silite ori au pe rol încuviințări silite sau validări de poprire a băncii Revolut.
Filip Stan
24 oct. 2023, 10:47
Un braşovean a rămas fără 40.000 de euro din contul Revolut. ANAF anunţă mii de popriri pe cardurile Revolut

Un brașovean a crezut că driblează statul dacă își face card Revolut, dar s-a trezit fără 40.000 de euro în cont după ce ANAF i-a pus poprire. În primele nouă luni, peste 11.000 de brașoveni s-au trezit cu poprire pe cont, iar în ţară fenomenul este de şi mai mare amplaore, mai ales că s-au înteţit controalele din cauza găurii mari de la buget, cauzată şi de rău-platnici.

În vederea recuperării obligatiilor bugetare, prin procedura de executare silită exercitată de către unitățile fiscale, inspectorii cu atributii privind colectarea creantelor identifică veniturile, bunurile și sau conturile bancare la  contribuabilii cu obligații fiscale restante datorate bugetului consolidat al statului.

Se pun popriri pe conturile Revolut. Decizia instanţei vizează peste 2 milioane de români
În acest sens, la nivelul unităţilor fiscale din judeţul Brașov s-au aplicat în  primele 9 luni ale anului 2023 un număr de 11.487 popriri bancare în suma de 88.046.562 lei  la debitorii persoane fizice.

În unele cazuri s-au identificat contribuabili care dețin conturi bancare deschise la REVOLUT BANK, aceasta fiind o institutie bancară cu sediul în Lituania.

Organul de executare silita în procedura de recuperare solicita statului partener european, în cazul REVOLUT BANK, statului lituanian, infiintarea popririi asupra disponibilitatilor banesti. În aceste cazuri REVOLUT BANK, infiinteaza poprire asupra conturilor detinute de debitori, sumele indisponibilizate fiind virate în conturile indicate de organul fiscal din Romania .

Spre exemplu, la nivelul Administratiei Judetene a Finanțelor Publice Brașov cel mai semnificativ caz înregistrat, în urma aplicării acestei proceduri,  a  constat în recuperarea de la un singur debitor persoană fizică a  sumei de 40.000 EURO.

Revolut nu comentează pe marginea proceselor aflate pe rolul instanțelor

”Pe piața locală, Revolut a construit și continuă să dezvolte relații de bună colaborare cu autoritățile de reglementare, cu instituțiile statului, cu asociații ale altor părți din ecosistem, în vederea limitării tentativele de fraudă, a evaziunii fiscale și pentru a preveni spălarea de bani. În cazurile semnalate, fiind vorba despre procese care sunt pe rol, nu putem da detalii suplimentare față de informațiile disponibile public din surse oficiale.

Le mulțumim celor peste 3 milioane de clienți din România care ne-au acordat încrederea lor și utilizează serviciile noastre și îi încurajăm să continue să dea dovadă de responsabilitate în utilizarea serviciilor, conform termenilor și condițiilor aplicației. Folosirea conformă a serviciilor noastre și protejarea intereselor legitime ale clienților Revolut sunt teme prioritare pentru noi”, arată departamentul comunicare al companiei Revolut.

ANAF confirmă monitorizarea conturilor Revolut

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă tranzacţiile cu Revolut sunt la fel de bine monitorizate de către stat ca şi celelalte plăţi, fostul șef al ANAF a explicat că ”da, cu siguranţă da! Revolutul este o bancă care se supune regulilor bancare. Orice informaţie pe care o solicităm către Revolut ne este pusă la dispoziţie”.

Anunţ important pentru toţi posesorii de Revolut. Care sunt comisioanele ascunse
”Este o legendă care spune că, vezi Doamne, dacă ai bani pe carduri emise de Revolut nu poţi să fii urmărit de ANAF sau ele nu intră în sistemul general de plăţi. Ele intră în sistemul general de plăţi şi ele pot fi monitorizate atunci când există riscul de fraudă sau evaziune fiscală”, a mai afirmat la acea vreme Heiuş, adăugând că există o colaborare ”foarte bună cu Revolut Bank”.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Condimentul care ține țânțarii la distanță de casa ta. Insectele îi urăsc mirosul, iar oamenii îl apreciază
Capital.ro
Se schimbă legea pentru TOȚI POSESORII de mașini din România: "Acest lucru să nu se mai întâmple"
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
UE a dat directivă! Devine obligatoriu din iulie 2024. NU se vor mai găsi pe rafturile magazinelor
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
ELENA UDREA, anunțul serii direct din închisoare. Moment de SPERANȚĂ pentru fostul ministru: După aproape zece ani...
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'