Cum să prepari cele mai pufoase merdenele. Secretul pe care trebuie să îl afli

Merdenelele sunt unul dintre cele mai apreciate produse de patiserie preferate de români. Află și tu cum poți să prepari merdenele pufoase chiar la tine acasă.
Alina Costache
10 nov. 2023, 20:34
Cum să prepari cele mai pufoase merdenele. Secretul pe care trebuie să îl afli
Cum să prepari cele mai pufoase merdenele. Secretul pe care trebuie să îl aflii

Merdenelele cu brânză sunt un produs de patiserie care este considerat foarte gustos de către mulți oameni. Dar așa cum se spune, că nimic nu se compară cu ce e făcut în casă, de ce să nu ne preparăm noi cele mai gustoase merdenele cu brânză?

Citește și: Rețete de toamnă! Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu dovleac. Secretul bunicii din Moldova pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Rețetă perfectă pentru merdenele cu brânză sărată

Nu va mai fi nevoie să te deplasezi la patiserie dacă ai poftă de o merdenea cu brânză. Pentru a obține merdenele cu brânză sărată pufoase la interior și crocante la exterior, trebuie să ținem cont de tehnica de preparare folosită, dar să fim atenți și la ingrediente. Există o rețetă pe care, dacă o urmezi cu exactitate, nu vei putea da greș.

Un lucru foarte important este să folosești ingrediente de calitate și proaspete pentru ca merdenelele tale să iasă așa cum îti dorești. Iată lista cu ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara merdenele exact ca la patiserie. Vei avea nevoie de:

  • 500 g aluat de foietaj (poate fi pregătit acasă sau cumpărat din magazin);
  • 200 g brânză sărată (feta, brânză telemea sau brânză de capră);
  • 100 g brânză de vaci;
  • două ouă proaspete;
  • 1 ou (pentru uns);
  • unt;
  • O linguriță de semințe de chimen (opțional);
  • O lingură de iaurt grecesc;
  • Sare după gust.

Metoda de preparare

Într-un castron vei amesteca brânza sărată cu brânza de vaci. Se vor adăuga piper și sare, având grijă să adaugi câte puțin, după  gustul pe care îl are brânza. Adaugă semințele chimen pentru o notă de aromă. Un sfat pentru un aluat mai pufos și mai gustos este adăugarea unei mici cantități de iaurt grecesc. Acesta poate fi pus doar dacă aluatul este preparat în casă. Iaurtul grecesc va oferi aluatului o textură mai omogenă și va da un plus de gust produsului finit.

Pe urmă, întinde aluatul pe o suprafață dreptunghiulară presărată cu făină. Apoi, distribuie uniform umplutura de brânză pe aluat și asigură-te că acoperi bine fiecare colț al merdenelei. Rulează aluatul strâns în formă de tub și apoi taie-l în bucăți egale de aproximativ 2-3 cm grosime. Așează bucățile pe o tavă de copt, acoperită în prealabil cu hârtie de copt pentru o coacere uniformă. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Asigură-te că rulezi și sigilezi bine marginile aluatului pentru a nu avea umplutura căzută pe lângă.

Bate oul apoi amestecă și cu untul și unge fiecare bucată cu o pensulă de cozonac. Pune la copt merdenelele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când devin aurii. Stăpânește-ți puțin pofta și lasă merdenelele să se răcească puțin înainte de a le servi. Poți adăuga ierburi proaspete sau uscate, cum ar fi pătrunjelul, cimbrul sau chimenul, pentru un plus de aromă.

Respectând aceste sfaturi și trucuri, vei putea să prepari cele mai bune merdenele cu brânză, pufoase și crocante, care vor impresiona cu siguranță papilele gustative ale celor care le savurează.

Citește și: De unde provin langoșii cu brânză. Cum se prepară produsul găsit în zonele turistice și ce să pui în aluat ca să iasă pufos

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Comuna din România unde mai trăiesc doar câțiva oameni. Are ulițele asfaltate și apă curentă, iar casele se vând cu 40.000 de euro
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România de la 1 iulie. S-a dat ordin în toate statele din UE
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
Categoria de șoferi care scapă nepedepsită deși încalcă legea! Polițiștii sunt neputincioși
Adevarul
Cinci predicții ale experților cu privire la impactul condamnării lui Trump asupra alegerilor din 2024 și nu numai
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Unde trebuie ținute ouăle în frigider. Greșeala pe care o facem toți
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
După ce s-a “curățat” la Floreasca și Obregia, Adrian Mititelu Jr. și-a reluat păcatele… Paranghelie la NUBA până la 3 dimineața cu vinuri fine!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Anumiți angajați vor avea parte de mai multe zile de concedii în 2024: Noul proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputaților
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Toți românii au termen până pe 30 iunie
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Fenomene paranormale. Nici specialiștii nu pot explica aceste mistere
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'