Protest spontan la CNSAS. Angajații cer majorarea salariilor și spor de condiţii vătămătoare

Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii au declanşat, marţi dimineaţa, un protest spontan, deoarece sunt nemulţumiţi de situaţia salarială, informează Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA". Aceștia cer o creștere salarială de 25% și spor de condiţii vătămătoare.
Alina Costache
21 nov. 2023, 11:05
Protest spontan la CNSAS. Angajații cer majorarea salariilor și spor de condiţii vătămătoare

Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor întreprinse atât de angajaţii CNSAS, prin intermediul organizaţiilor sindicale, cât şi de conducerea CNSAS, în materie salarială, angajaţii instituţiei se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici. Diferenţele salariale aflate în discuţie sunt foarte mari. Considerând inacceptabilă perpetuarea acestei situaţii, angajaţii au recurs la această formă de protest„, se arată într-un comunicat al „Cartel ALFA”.

Principalele solicitări ale angajaților CNSAS sunt: majorarea salariului de bază cu 25% şi calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă.

Încă din 2018, instituţia a iniţiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât şi pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităţilor salariale, acţiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare iniţiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă iniţiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări. În funcţie de evoluţia evenimentelor, angajaţii CNSAS îşi rezervă dreptul de a demara şi alte acţiuni de protest, în condiţiile legii„, se mai spune în document.

Protestatarii precizează că continua acțiunile de acest gen dacă nu vor primi răspuns la solicitările lor.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” a luat fiinţă în 1990 pentru a oferi lucrătorilor români o reprezentare reală şi democratică. Confederaţia este reprezentativă la nivel naţional, reuneşte 38 de federaţii sindicale la nivel de sector şi coordonează activitatea a 42 de filiale teritoriale, interprofesionale.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Boala aparent banală care duce la infarct sau AVC. Mulți români o ignoră, fără să știe la ce riscuri se expun
Capital.ro
VESTEA CEA MARE pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Decizie uriașă pentru toți cei care stau la bloc
Playtech.ro
BOMBA MOMENTULUI! Ea i-a SPART CASA lui Dorian Popa. S-a filmat HOT în grădina lui şi s-a dat de gol. Atenţie, frige!
DailyBusiness
Guvernul oferă mai puțini bani acestor pensionari!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Ce meserie practică fosta iubită a lui Vlad Pascu. Se dezbracă pentru bani
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Andreea Bălan recunoaște că despărțirea de Victor Cornea nu este ușoară: „El nu se întoarce, asta este diferența”. Cât de greu îi este când sportivul pleacă în turneu: „Dorul este mare”
Cancan.ro
Care a fost ultimul mesaj postat de Ionela, tânăra moartă în accidentul din Vaslui 😢
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
Românii vor fi verificați DIRECT LA GRANIȚĂ. Noile reguli pentru toată România
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'