Clădire PRĂBUŞITĂ în Centrul Vechi al Capitalei VIDEO

O clădire s-a prăbuşit, miercuri, în Centrul Vechi al Capitalei. Zona a fost izolată de poliţie şi nicio persoană nu a fost rănită, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, Răzvan Popa, la România TV. Cărămizile au căzut peste un magazin de lângă.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 11:14

Clădirea prăbuşită se afla într-o zonă intens circulată, pe strada Blănari. O echipă de muncitori lucra la consolidarea ei. La un moment dat oamenii au simţit cum clădirea trepidează. Au anunţat imediat poliţia.

„Din primele informaţii este vorba de un corp de clădire pe strada Blănari. Nu sunt victime. În clădire se efectua o reabilitare. Muncitorii au simţit că tremură clădirea şi au evacuat zona. Imediat clădirea s-a prăbuşit. Din fericire, exact în acelaşi timp în dreapta şi stânga clădiriii patrula un echipaj al poliţiei care fusese informat că există un pericol”, a declarat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti.

Martori oculari au povestit că prăbuşirea clădirii a avut loc aproape imediat după ce un buldozer a ridicat molozul de lângă ea.

Citeşte şi Clădirea era încadrată la categoria „pericol public”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că, în jurul orei 14.00, a fost primit un apel la numărul 112 cu privire la faptul că elemente de faţadă de la o clădire nelocuită de pe strada Blănari nr. 6 s-au desprins.

„Ulterior s-a raportat o situaţie mai gravă, că faţada s-a prăbuşit. La faţa locului s-au deplasat echipaje de prim ajutor şi descarcerare. Ultima informaţie pe care o deţin este că această cladire s-a prăbuşit în totalitate şi se caută victime. Până în acest moment, din ceea ce s-a verificat, nu sunt victime. Echipajele vor mai verifica”, a spus Daniel Vasile.