Test de inteligență. Privește cu atenție imaginea de mai sus și încearcă să rezolvi acest exercițiu relativ simplu. Trebuie doar să te concentrezi și să te gândești de două ori, înainte de a muta o dată. Dacă nu ai găsit rezolvarea, o vei găsi mai jos.
Testele IQ sunt foarte bune instrumente de măsurare a inteligenței. Psihologii le-au creat pentru a deterniba rezultatele elevilor, dar și pentru a identifica persoanele cu probleme mentale. Acestea au fost dezvoltate de-a lungul timpului astfel încât să sporească atenția la detalii și să întărească răbdarea celor care doresc.
Citește și: Test de inteligență. Găsește literele Y în doar 10 secunde, dacă ai o minte sclipitoare
Testele sunt disponibile sub mai multe forme, precum șiruri de numere, iluzii optice, omagini controversate sau chiar ecuații matematice formate din bețe de chibrit.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.
În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.
Citește și: Test de inteligență cu chibrituri. Mută un singur băț pentru a corecta ecuația 8+3-4=0
Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.
Rezolvare
Dacă nu ai găsit rezolvarea, nu te mai ținem în suspans. Se ia bățul de chibrit de la primul „+” și se ridică lângă primul băț, astfel încât să rezulte că II-II+III=III.