Marcel Ciolacu: „Klaus Iohannis nu mi-a cerut nimic legat de protestul fermierilor şi transportatorilor. E fake news!”

Întrebat dacă i-a cerut Iohannis să rezolve rapid problemele fermierilor și ale transportatorilor, acesta a răspuns: „Suntem la fakenews. Nu am avut această discuție cu dl Iohannis”.
Mircea Filipescu
25 ian. 2024, 21:19
Marcel Ciolacu:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi seară că nu a avut o discuție cu Klaus Iohannis cu privire la problemele fermierilor și transportatorilor, negând astfel faptul că președintele i-ar fi solicitat să rezolve rapid problema.

„Suntem la fake news-uri! (n.red – râde). N-am avut această discuție cu președintele Iohannis. Singurul lucru pe care îl constat și eu este că marea majoritate a problemelor invocate de către fermieri, dar și de către transportatori s-au rezolvat și vom continua să finalizăm tot ceea ce am convenit. (…)  Ce anume să-mi solicite președintele, ceva ce am rezolvat deja? Presupun că dacă mi-ar fi solicitat ceva ar fi făcut-o din prima zi de conflict, dar n-am avut acest dialog”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii s-au săturat de populism şi de promisiunea unor soluţii miraculoase!”
Acesta a fost întrebat de ce nu a mers în stradă, la Afumați, să dicute cu fermierii și transportatorii: „Eu i-am primit pe protestatari a doua zi după declanșarea conflictului, când nu se coagulase o masă consistentă și nu exista o coerență în comunicare. Am vrut să văd unde sunt nemulțumirile, presupun că nu după 6 luni de mandat ale lui Marcel Ciolacu. După fiecare întâlnire, am avut întâlniri cu miniștrii.

Este un regulment deja aprobat și continuăm să solicităm Comisiei Europene, alături de Franța și alte stat mai dezvoltate economic decât România. În România s-au rezolvat cel mai repede problemele”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă i-a cerut Iohannis să rezolve rapid problemele fermierilor și ale transportatorilor, acesta a răspuns: „Suntem la fakenews. Nu am avut această discuție cu dl Iohannis”. „Majoritatea problemelor evocate de fermieri și transportatori s-au rezolvat. Ce să-mi solicite, ce am rezolvat deja? Dacă îmi cerea ceva, vorbeam din prima zi”, a spus premierul .

Marcel Ciolacu, anunţ crucial despre continuarea plafonării preţurilor la alimente: „Săptămâna viitoare vreau să discut cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern vor adopta noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceştia, urmând să acorde100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări. El a mai arătat că Guvernul va analiza în şedinţă şi actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în 2024, astfel că în acest an, va ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei pe litru.

Marcel Ciolacu a mai anunţat, joi, că Guvernul modifică în şedinţă cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Alertă pentru utilizatorii Android! Aceste dispozitive sunt în mare pericol. Setarea care trebuie verificată de urgență
Capital.ro
România dă lovitura finală Rusiei. Decizie ISTORICĂ: Moscova nu va uita
Playtech.ro
Mădălina Ghenea, apariție de Playboy. Niciodată NU a fost atât de îndrăzneață
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cum ne-a adus manelistul Babasha în atenția lumii întregi. Ce scrie The Independent despre manelele din România
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Cont bancar fără comisioane. Premieră în România
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
Se CONFISCĂ permisul auto pe loc. Șoferii pot fi prinși și a doua zi
StirileBZI
Astăzi, intră banii pe cardurile de alimente! Ce români vor primi 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Mircea Geoană nu dorește să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale
MediaFlux
ALERTĂ NATO dacă RUSIA ATACĂ ROMÂNIA! Avertisment MAJOR
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?