Marcel Ciolacu anunţă restructurări masive în sectorul bugetar: „De ce să fie în România spor de antenă, noi dormim cu telefonul sub pernă! Am început cu ministerele, urmează fiecare agenţie şi companie de stat”

Marcel Ciolacu, președintele PSD,  a vorbit  din nou despre digitalizarea în sistemul bugetar, dar și despre reformele promise.
Filip Stan
04 mart. 2024, 21:47
Marcel Ciolacu anunţă restructurări masive în sectorul bugetar:
Marcel Ciolacu, declarații de ultimă oră după întâlnirea cu delegația FMI: „Măsurile de reformă bugetară îşi vor face simţite efectele în următoarele luni. Vom continua reducerea deficitului”

Marcel Ciolacu taie în carne vie și provoacă deranj mare în sistemul bugetar. „Sub nicio formă nu trebuie să aducem taxe noi în perioade de creștere economică, așa cum s-a întâmplat cu decizia de tăiere cu 25% în 2010. Ar fi o greșeală economică să procedăm astfel. Reforma administrativă este esențială și trebuie finalizată. Nu este vorba de tăiere, ci de reorganizare. Este o reformă așteptată de 30 de ani și nu poate fi implementată în doar 6 luni. Am început cu fiecare minister și vom continua cu fiecare agenție și companie“, a afirmat Ciolacu, în această seară, la a3.ro.

Marcel Ciolacu dezaprobă cu fermitate politica pe care o promovează Șoșoacă și Simion: „Politica nu se face pe Facebook, transmițând live din Parlament! Nu poți să faci ca maimuța!”

Acesta a insistat asupra importanței reformei administrative și a reorganizării structurilor guvernamentale, menționând că aceasta este o prioritate pe agenda sa.

„De aceea vorbesc despre o stabilitate de cel puțin 4 ani pentru România. Performanța este compromisă atunci când avem schimbări frecvente de premier. Avem nevoie de continuitate, așa cum a demonstrat și exemplul unui ministru al Transporturilor care a rămas în funcție timp de 2 ani, deblocând numeroase probleme. Nu putem să schimbăm ministrul transporturilor, al Finanțelor și al altor domenii la intervale de 6 luni. Greșelile sunt inevitabile, dar nu trebuie demonizate.

Adrian Negrescu: creşterea numărului de bugetari duce la un stat obez. Salariile funcţionarilor publici s-au dublat faţă de acum şapte ani

De aceea am început procesul de digitalizare. E-facturarea este în curs, deși cu dificultăți, iar trecerea la un sistem digital va aduce beneficii pe termen lung. Trebuie să trecem la o altă eră și să ne adaptăm la tehnologie. De 30 de ani promitem digitalizarea ANAF-ului și este esențial să acționăm acum, chiar dacă nu este întotdeauna plăcut pentru toată lumea“, a spus Ciolacu la Antena 3.

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit că are planuri pentru majorare salariului în România dar a atras atenția asupra faptului că țara noastră a rămas ultima din Europa care oferă sporuri salariale. ”Salariul va crește, acest lucru este clar. Dar de ce mai trebuie în România să fie ”Spor de antenă”? Noi dormim cu telefonul sub pernă! Am rămas singura țară din Europa care are sporuri.

Trebuie să existe o diferențiere între mediul civil și cel militar. Nimeni nu mai este tentat să lucreze ca polițist sau militar. O treime dintre români sunt plătiți cu salariul minim în acest moment. Dacă scoatem cei 10% din impozitare, aș vrea să am pârghia necesară să nu ne trezim că trei sferturi din români vor lucrape salariul minim”, a spus Marcel Ciolacu la Sinteza Zilei.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în decembrie 2023, de 1.292.559, cu 13.564 mai multe comparativ cu ianuarie 2023.

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Satul în care oamenii fac bani din pietre. Afacerea neobișnuită din care trăiesc locuitorii
Capital.ro
Anunț trist despre CORNEL DINU. Vestea, dată chiar de Cristi Borcea: E cea mai mare DURERE a mea
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Gogoșile pufoase cu măr ras sunt delicioase şi ieftine. În doar 15 minute desertul e gata să fie savurat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți șoferii cu MAȘINI DIESEL. Verificarea se face la intervale regulate
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'