Rusia anunță că a ucis 349 de mercenari români în Ucraina. Reacția MAE

Ministerul Afacerilor Externe reacționează după ce Ambasada Rusiei la București a susținut că militarii ruși au ucis 349 de „mercenari” români în Ucraina. MAE susține că este vorba despre o dezinformare
Filip Stan
16 mart. 2024, 08:32
Rusia anunță că a ucis 349 de mercenari români în Ucraina. Reacția MAE

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că partea rusă continuă să promoveze informații care, pe fond, fac parte din arsenalul războiului hibrid și al campaniei de dezinformare îndreptate împotriva statelor membre UE și NATO, inclusiv împotriva României”, arată un comunicat al MAE.

Potrivit cifrelor comunicate de Rusia, care nu pot fi verificate din surse independente, din România ar fi plecat să lupte în Ucraina 784 de „mercenari”, dintre care 349 ar fi fost uciși, conform Digi 24.

Acest lucru ar situa țara noastră pe locul 6 mondial în privința numărului de voluntari care luptă în Ucraina, raportat la aceleași cifre comunicate de Rusia.

Pe primul loc s-ar situa Polonia, cu 2.960 de voluntari plecați în Ucraina, dintre care 1.497 au fost eliminați. Pe locul 2, SUA – cu 1.113 soldați sosiți, dintre care 491 uciși.

În același timp, autorităţile ucrainene au început evacuările în masă ale comunităţilor din regiunea Sumîi, din nordul ţării, aproape de graniţa cu Rusia, după perioade lungi de bombardamente intense asupra zonei, au declarat vineri oficialii locali.

Citește și: Bombardamente intense aproape de graniţa cu România: cel puţin 14 morţi şi zeci de răniţi la Odesa

Administraţia militară a regiunii Sumîi, a scris, într-un mesaj pe Telegram, că peste 180 de locuitori din zonele din apropierea comunităţii Velikopisarska, de lângă graniţă, au fost evacuaţi în ultimele trei zile.

Autorităţile din Sumîi au emis de mai mult timp rapoarte zilnice despre bombardamentele ruseşti, dar atacurile s-au intensificat.

Administraţia regională a declarat că zonele în cauză sunt „cele mai tensionate” din regiunea Sumîi, cu trei persoane ucise şi 13 rănite în ultimele cinci zile.

Administraţia a declarat că un total de peste 4.500 de locuitori au fost evacuaţi din 22 de sate din regiunea Sumîi, dar nu a dat niciun interval de timp.

Citește și: Macron a stricat prietenia cu Putin şi avertizează: „Dacă Ucraina pierde războiul, Rusia va amenința România și Moldova”

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică. Zeci de locuri de muncă noi vor fi disponibile
Capital.ro
Interzis în toată România. Legea este în vigoare din 2008
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Este vestea momentului pentru românii care au credite la bancă!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Vestea anului pentru români. În sfârșit, o țară nu ne mai cere pașaportul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
DECIZIE pentru toți românii care au BULETIN. A fost semnat decretul prezidențial
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'