Bombardamente intense aproape de graniţa cu România: cel puţin 14 morţi şi zeci de răniţi la Odesa

Biroul Procurorului General al Ucrainei a raportat că, vineri dimineaţă, în jurul orei 11:00, forțele armate ale Federației Ruse au lansat un atac cu rachetă asupra Odesei.

15 mart. 2024, 15:15
Bombardamente intense aproape de graniţa cu România: cel puţin 14 morţi şi zeci de răniţi la Odesa

Autorităţile ucrainene au rezivuit în creştere bilanţul morţilor și răniţilor în urma atacului masiv lansat de ruşi, vineri, la Odesa. 14 persoane au fost ucise, inclusiv un paramedic și un angajat al Serviciului de Stat de Urgență, care au venit să ofere asistență după prima explozie, iar 46 de persoane au fost rănite, dintre care 7 au fost salvatori.

Biroul Procurorului General al Ucrainei a raportat că, vineri dimineaţă, în jurul orei 11:00, forțele armate ale Federației Ruse au lansat un atac cu rachetă asupra Odesei, oraşul cel mai apropiat de graniţa cu România.

Macron a stricat prietenia cu Putin şi avertizează: „Dacă Ucraina pierde războiul, Rusia va amenința România și Moldova”
„În acest moment, știm că există opt morți, inclusiv un angajat al Serviciului de Stat pentru situaţii de Urgență și un paramedic”, a precizat inițial parchetul ucrainean. Numărul de morți ar putea să fie mai mare chiar și de 14, având în vedere că unii răniți sunt în stare gravă.

Atacul a afectat și infrastructura civilă, inclusiv zece case și o conductă de gaz, a informat serviciul de urgență.

Trupele ruse au atacat masiv Odesa, vineri, aproape de ora prânzului, mai multe explozii răsunând în oraș. Forțele Aeriene ucrainene au avertizat că ruşii au lansat rachete spre Odesa.

Ulterior, autorităţile au transmis că rușii au lovit exact zona în care se aflau salvatorii și medicii care au ajuns la fața locului, după prima serie de explozii. Un bilanţ iniţial indica aproximativ 20 de răniţi, dintre care cinci sunt angajați ai Serviciului de Urgență.

Charles Michel îl ”trolează” pe Putin pe X şi-l felicită sarcastic ”pentru victoria sa zdrobitoare în alegeri” care abia au început. Ministrul francez însărcinat cu Afaceri Europene Jean-Noël Barrot denunţă ”o farsă”

Preşedintele Consiliului European Charles Michel îl felicită vineri în mod ironic, pe X, pe Vladimir Putin ”pentru victoria sa zdrobitoare în alegeri”, în contextul în care alegerile prezidenţiale abia au început vineri şi urmează să se desfăşoare până duminică, iar rezultatul urmează să fie cunoscut aba peste trei zile.

Rezultatul acestui scrutin nu ridică însă nicio îndoială, Putin, care se află la putere de aproape un sfert de secol va obţine o victorie.

Sondaj INSCOP: Mai mult de trei sferturi dintre români consideră că războiul din Ucraina este periculos pentru România
El urmează să-i permită să rămână la putere până în 2030. În urma unei revizuiri a Constituţiei, Putin va putea candida din nou şi să rămână preşedinte până în 2036, când ar împlini vârsta de 84 de ani.

”Fără opizţie. Fără libertate, Fără alegere”, denunţă Charles Michel. Ministrul francez însărcinat cu Afaceri Europene Jean-Noël Barrot a denunţat, la LCI, ”o farsă”.