Elena Mateescu, directoarea ANM, anunță că ninsorile continuă. Când scăpăm de vremea rea

A început să ningă abundent în mai multe orașe din țară, iar stratul de zăpadă a ajuns la aproape 20 de cm, fiind nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire.
Filip Stan
22 mart. 2024, 10:19
Elena Mateescu, directoarea ANM, anunță că ninsorile continuă. Când scăpăm de vremea rea

În acest moment, România se află sub informare meteorologică de vreme rea, valabilă până la ora 20. Vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei.

În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40…50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest.

Citește și Cum va fi anul 2024 din punct de vedere meteorologic. Directorul ANM Elena Mateescu: Se spune că ne aflăm deja într-un prag de alertă de cod roşu

Elena Mateescu, directoarea ANM, spune că în weekend cresc temperaturile

Elena Mateescu, directorul ANM, spune că în weekend temperaturile vor crește considerabil. ”La acest sfârșit de săptămână valorile de temperaturi vor fi în creștere astfel încât să contăm pe limite ce pot depăși, mai ales în sudul țării, 17 18° grade”, a explicat ea.

Până atunci o să ningă în mai multe zone ale țării.

”Astăzi și mâine vor mai continua ninsorile în special în zona montană înaltă, acolo unde și rafalele vor fi susținute, vorbim de viteze de 70-80 km/h. Nu în ultimul rând, și în zonele mai joase de relief, 40-50 de km/h. Temperaturile vor fi mai coborâte în special în jumătatea estică a țării, acolo unde și la această oră înregistrăm valori care nu depășesc 7…8° C, cel mai frig în jumătatea nordică a Moldovei, 3…4°C.

În zona montană înaltă valorile de temperaturi sunt negative, cel mai frig este la Vârful Omu, -8°, dar și în masivele montane din partea estică a țării, Călimani, -6°, sau Ceahlău Toaca -5°. În capitală avem doar 4…5°, în timp ce în sud-vestul țării, de pildă la Calafat, 16° sau Drobeta Turnu Severin, 15 grade”, a mai explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Citește și Meteorologii anunță alternanțe termice periculoase. După ger, termometrele vor indica până la 26 de grade, apoi temperaturile scad iar

În weekend vremea se schimbă complet. ”La acest sfârșit de săptămână temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta, inclusiv și în jumătatea estică de mâine. Tot de mâine, la scara întregii țări, vom vorbi de valori de temperaturi între 9 până la 17°, la fel și duminică, posibil 11…20°, semn că într-adevăr acestea caracterizează deja o vreme de primăvară”, a concluzionat directorul ANM la Antena 3 CNN.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
A murit marele MAESTRU al filmului. Tristețe mare în România: Jocul s-a terminat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vremea face ravagii în România. Ploi torențiale, grindină și inundații. Iată care sunt zonele vizate
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele de vară
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'