Meteorologii anunță alternanțe termice periculoase. După ger, termometrele vor indica până la 26 de grade, apoi temperaturile scad iar

Schimbare radicală a vremii! După temperaturile scăzute din ultimele zile, vremea se încălzește în toată țara. Temperaturile vor ajunge chiar și la 26 de grade.

22 mart. 2024, 09:24
Meteorologii anunță alternanțe termice periculoase. După ger, termometrele vor indica până la 26 de grade, apoi temperaturile scad iar

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite, în următoarele două săptămâni, în întreaga ţară, anunţă meteorologii ANM, care precizează că după aceea, timp de alte două săptămâni, temperatura medie va fi apropiată de cea specifică perioadei.

Citește și: Prognoza meteo 22 martie. După frig și ninsori, vine vreme de primăvară

În săptămâna 25 martie – 1 aprilie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, nordvestice, nordice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: Cod galben de viscol în zona de munte din patru județe. Vântul va depăși 100 km/oră

În săptămâna 1 – 8 aprilie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 8 – 15 aprilie temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 15 – 22 aprilie mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar, local, în regiunile centrale şi estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.