Primarii din Jilava şi Snagov au fost arestaţi. Edilii sunt acuzaţi de corupţie

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, arestarea pentru 29 de zile a edililor din Jilava şi Snagov, aşa cum a cerut DNA, care îi acuză de corupţie. Cei trei au primit vestea în libertate, pentru că ordonanţele de reţinere au expirat. Decizia Curţii de Apel nu este definitivă.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 11:23
Primarii din Jilava şi Snagov au fost arestaţi. Edilii sunt acuzaţi de corupţie

Edilii din Jilava şi Snagov, Adrian Mladin si Apostol Muşat, şi vicepreşedintele consiliului judeţean Ilfov Gheorghe Roman au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, dar ordonanţele de reţinere le-au expirat în timpul procesului, aşa că cei trei au fost eliberaţi. Susţinătorii lui primarului Muşat l-au aşteptat înflăcăraţi pe viceprimar.

Denunţător în acest caz a fost Florian Puiu, om de afaceri. El voia un plan de parcelare pentru un teren pe care avea de gând să îl vândă unei societăţi comerciale. Primarul din Jilava i-a cerut 500.000 de euro, din care a primit 50.000. El a pretins ca are influenţă pe lângă preşedintele oficiului de cadastru Ilfov, şi-a pus şi finul să facă un contract de cesiune fals cu denunţătorul, ca să ascundă luarea de mită. Cum lucrurile trenau, a intervenit primarul din Snagov pentru a urgenta treburile. Acesta a pretins şi el că are aceeaşi influenţă şi a cerut bani.